Festival 7 - 8 - 9 Haziran'da Yapılacak

Isparta Haziran aynın ilk haftasında yapılacak olan geleneksel ‘Gül-Halı Kültür ve Turizm’ festivaline hazırlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2012 15:01
Festival 7 - 8 - 9 Haziran'da Yapılacak

Isparta Haziran aynın ilk haftasında yapılacak olan geleneksel ‘Gül-Halı Kültür ve Turizm’ festivaline hazırlanıyor.

Bu kapsamda Vali Memduh Oğuz başkanlığında Valilik Gül Toplantı Salonunda; Vali Yardımcısı Niyazi Can, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, Belediye Başkan Yardımcıları Recep Erdem ve Aydın Şanlıtürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tufan Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya ve Gül Sempozyum Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Handan Giray’ın katılımlarıyla değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıda festivalin dolu dolu geçmesi ve amacına ulaşması bakımından bu yılki festivalin SDÜ Mezuniyet Töreni, Gül Sempozyumu ve Türkçe Olimpiyatları ile birlikte yapılacağı kaydedildi.

Festival hakkında açıklamalarda buluna Vali Memduh Oğuz, toplantının belediyenin önerisi üzerine yapıldığını ifade etti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Bu toplantı belediyemiz, üniversitemiz ve ilgili kurumlar olarak bir araya gelerek son durum değerlendirmesi ve istişare mahiyetinde olacak” dedi.

Valilik, Belediye ve üniversite olarak festivalin nasıl olacağına ilişkin olarak toplandıklarını belirten Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, Vali Memduh Oğuz’un takdirleriyle güzel bir festival hazırlık toplantısı yapılacağına inandığını ifade etti.

Bu yılki mezuniyet törenini festivale katkı sağlamsı amacıyla 8 Haziran 2012 tarihinde yapacaklarını belirten SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt; “Sayın Valim üniversitemizin her yıl düzenlemiş olduğu geleneksel mezuniyet törenine öğrenci velileri yoğun ilgi göstermekteler. Biz bu yılki mezuniyet törenimizi hem il dışından gelecek olan öğrenci velilerimizin festivale renk katmaları, hem de bu velilerimizin ilimizde kaldıkları süre içerisinde festival etkinliklerinden faydalanmalarını sağlamak ve bu şeklide karşılıklı bir etkileşimin olması gayesiyle üniversite yönetimi olarak böyle bir karar aldık” dedi.

Gül sempozyumu, mezuniyet töreni ve Türkçe olimpiyatlarının festivale renk katacağını ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Türkçe olimpiyatları 7 Haziran 2012 tarihinde olacak ve bölgesel olması münasebetiyle geniş katılımla büyük ihtimalle stadyumda olacak. Festival anlayışımıza uygun şekilde 20 bin kişinin katılımıyla Türkçe olimpiyatları şehrimizde olacak.
Mezuniyet töreni çocuklarımız ve veliler için bir sevinç kaynağı, ama aynı zamanda ülkemiz ve insanlık içinde bir sevinç kaynağı. Çünkü yeni diplomalı gençlerimize kavuşuyoruz, yani aydın insanlar yetişmiş oluyor.

Vali Oğuz; “Gül sempozyumu ülkemiz için çok önemli”
Gül sempozyumu sadece Isparta için değil, gerçekten kendi alanında yapılmış ilk ciddi çalışma olacak. Üniversitemizin önderliğinde yapılacak olan bu sempozyum, sadece ilim adamlarının bir araya geldiği bir çalışma olmayacak. Bu sempozyumda temel dört başlık var; birincisi gül yetiştiriciliği ve teknolojisi; ikincisi sanat-tarih ve dinlerde gül; üçüncüsü sağlık ve tedavide gül; dördüncüsü ise gül ekonomisi ve turizm olacak. Ayrıca ben deniz Isparta Valisi olarak, Antalya Valisi, Burdur Valisi, Afyonkarahisar Valisi; Denizli Valisi, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ve Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Hasan İbicioğlu, Mehmet Akif Üniversitesi Rektörümüz, Pamukkale Üniversitesi Rektörümüz ve BAKA Genel Sekreterliğimizden oluşan bir onur kuruluyla bu sempozyum düzenleniyor. Hem muhtevası içeriği itibariyle, hem de yürütme ve onur kurulu itibariyle bölgesel kavramını da aşan bir çalışma olduğu görülüyor. Hem ilmi, hem de akademik bir çalışma olarak düzenlenmiş, tatbik edenlerle bir araya getirilmiş çok üst seviyede ihtiyacımız olan bir sempozyum düzenleniyor” dedi.

Vali Oğuz; “Festivali bir bütün olarak düzenliyoruz”
Hizmetlerin bir bütün şekilde yürütüldüğünü ifade eden Vali Oğuz; “Buradan şunu kamuoyuna ifade etmek istiyorum; şu hizmeti belediye yaptı, bu hizmeti üniversite yaptı, ötekini vilayet yaptı, sağlık müdürlüğü yaptı, milli eğitim müdürlüğü yaptı gibi bir ayrım içerisine girmiyoruz. Nerede halkın yararına bir iş varsa, insanlık yararına hayırlı bir iş varsa, buna bin defa katkıda bulunan ile bir defa katkıda bulunan arasında bir ayrım yapmıyoruz. Hatta gönülden destekleyenler içerisinde bile bir ayrım yapmıyoruz. Bu bakımdan festival çalışmalarının bir bütün olarak yapıldığını arz etmek istiyorum.

Üniversitemizin yaptığı etkinliğe belediye ve vilayet olarak destek veririz ve bizim sempozyumumuz deriz. Aynı şekilde mezuniyet törenini de paylaşıyoruz, tören bizim törenimizdir, çocuklar bizim çocuklarımızdır.

Vali Oğuz; “Festivalin lokomotifi Isparta Belediyesidir”
Aynı şekilde Isparta belediyesi burada liderlik yapar ve biz hiçbir komplekse kapılmadan onun liderliğinde bu sempozyuma katkıda bulunuruz. Bunun lokomotifi Isparta Belediyesidir, çünkü şehirle ilgili, kent merkeziyle ilgili bir faaliyettir.

Burada Türkçe olimpiyatları yapılacak, dünyanın belki de yüzlerce ülkesinden ekipler gelecek ve bu dünya televizyonlarında canlı olarak yayınlanacak. Dolayısıyla bu etkinlikte Isparta’da bulunan vatandaşlarımızın tamamının ortak bir etkinliğidir, yani bizim etkinliğimizdir” dedi.

Vali Oğuz; “Festivali tasarrufa riayet ederek yapacağız”
Bu seneki festivalin çok kapsamlı ve çok dolu olacağını ifade eden Vali Oğuz; “Dolayısıyla hem mezuniyet törenini, hem gül sempozyumunu, hem de olimpiyatlar bir festival anlayışı içerisinde bütünleştiriyoruz.
Bunları yaparken tasarrufa dikkat edeceğiz, bizim bulunduğumuz hiçbir yerde israf olmaz. Resmi olsun ya da olmasın herhangi bir kaynağı lazım olanından fazlasının harcanmasını istemeyiz, bununda kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.