Fethullah Gülen Yeni Parti İçin Ne Dedi?

Star gazetesi yazarı Fehmi Koru, Fethullah Gülen'in yeni bir parti kurulmasıyla ilgili tartışmalara açıklık getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2014 19:14
Fethullah Gülen Yeni Parti İçin Ne Dedi?

Star Gazetesi Yazarı Fehmi Koru, Hizmet Hareketi'nin parti kuracağı iddialarına Gülen'in kendisine yaptığı açıklamaları aktararak yanıt verdi.

Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Koru, AK Parti'den istifa eden bir vekilin Gülen'e parti kurmak istediğini bildirdiğini ancak Gülen'in bu fikre sıcak bakmadığını söyledi.

Son seçimlerde "cemaatin vekili" olarak iki ismin Meclis'e girdiğini belirten Koru, bu isimlerden bir tanesinin halen AK Parti'de olduğunu, istifa gibi bir niyetinin de gözükmediğini söyledi.

İSTİFA TARTIŞMALARI

Hakan Şükür'ün Fethullah Gülen'in talimatıyla AK Parti'den istifa ettiği iddialarına karşılık Koru, Gülen'in ABD'de yaptığı görüşmede kendisine söylediği şu sözleri aktararak yanıt verdi:

"Fethullah Gülen bana dedi ki: Hakan Şükür ile ilgili benim 'İstifa et' dediğim yazıldı. Böyle bir şey yok. Elbette onu tanıyorum ama özel bir yakınlığım yok. Ben birine 'İstifa et' diyecek olursam Hakan Şükür'e mi derim, AK Parti içinde bulunan yakın bir arkadaşıma mı derim? Hala orada olduğuna göre demek öyle bir şey yok"

İSMİNİ AÇIKLAMADI

Koru, Gülen'in sözünü ettiği "yakın arkadaş"ın kim olduğunu ise açıklamadı.

Hizmet Hareketi'nin bugüne kadarki açıklamalarından partileşme niyetinde olmadıklarının anlaşıldığını kaydeden Koru, Gülen'in "Birileri telefon edip parti kurmaktan söz etti ama 'Asla yapmayın' dedim" sözlerini aktardı.

Koru, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün parti kuracağı beklentilerine karşılık olarak da, "Böyle bir şey mümkün değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum