Fetih Gecesine Koştular

Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi ve Anadolu Gençlik dergisinin ortaklaşa organize ettiği 'Kur'an ziyafeti ve Mekke'nin Fethi Gecesi', Süleyman Demirel Kongre Sarayı'nda yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2011 14:50
Fetih Gecesine Koştular

Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi ve Anadolu Gençlik dergisinin ortaklaşa organize ettiği 'Kur'an ziyafeti ve Mekke'nin Fethi Gecesi', Süleyman Demirel Kongre Sarayı'nda yapıldı. Geceye binlerce kişi katıldı.

Isparta'da, yılbaşı kutlamalarına hayır kampanyası başlatan Anadolu Gençlik Derneği Müslümanların kutsal şehri Mekke'nin İslam ordusu tarafından fethedilişinin yıl dönümü nedeniyle gece düzenledi. Yılbaşı kutlamalarına karşı olan binlerce Ispartalı, Süleyman Demirel Kongre Sarayı'nda düzenlenen geceye koştu. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı gecede, Noel kutlamasının İslam'da yerinin olmadığına vurgu yapıldı.

Tıklım tıklım dolan salonda Isparta Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Ahmet Akçil, bugün Batı medeniyetinin Filistin'de, Afganistan'da, Irak'ta, Somali'de ve dünyanın birçok yerinde uyguladığı politikayla karakterini ve gerçek yüzünü ortaya koyduğunu aktararak, yeryüzünde zulümlerin son bulması için Mekke'nin fethi gibi gönüllerin fethine de ihtiyaç duyulduğunu iletti.

Yılbaşı kutlamalarının İslam'da yeri olmadığına dikkat çeken Akçil, "İçki servislerinin olduğu ortamlarda gençler içki sebebiyle akli melikelerini kaybederek zina dahil her türlü ahlaksızlığa müsait hale getirilmektedir. Kutlamalara katılmayan muhafazakar kesimlerde evlerinde oturup kanallar aracılığıyla bu kutulamalara ortak olmaktadır. Bizler, Mekke'nin fethedilişinin kutlanmasıyla insanları hem kötü ortamlardan hem de evde televizyonlardan uzak tutarak fethin mana ve heyecanını tüm insanlığa aktarmak gayretindeyiz. Bu sene Isparta'da çeşitli afişler asarak, insanların yılbaşı konusunda zaaflarına dikkat çekmek istedik" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Mekke'nin nasıl fethedildiği sinevizyon gösterisiyle anlatıldı. İmam Hatip Lisesi ilahi grubunun ilahi dinletisinin ardından, fetih programı, konuşmalar şiir dinletisi ve skeçlerle gece son buldu.

Yılbaşında Fetih Gecesi'ne Koştular başlıklı ve Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi ve Anadolu Gençlik dergisinin ortaklaşa organize ettiği 'Kur'an ziyafeti ve Mekke'nin Fethi Gecesi', Süleyman Demirel Kongre Sarayı'nda yapıldı. Geceye binlerce kişi katıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.