FETÖ Davasının Avukatlarından Açıklama Var!

FETÖ Davasının Avukatlarından Açıklama Var!

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2016 13:14
FETÖ Davasının Avukatlarından Açıklama Var!

Isparta'da 29 kişinin tutuklu yargılandığı FETÖ / PDY Davasının avukatları açıklama yaptı.

Avukatlar yaptıkları açıklamada;

14 Mart 2016 tarihinde Isparta merkezli tamamen kamuoyunda algı oluşturmak amacıyla sözde FETÖ/PDY operasyonu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur.

Öncelikle ifade edelim ki; gözaltına alınan ve daha sonra yargılanmalarının tutuklu olarak devamına karar verilen gerek işadamları gerekse akademisyenler kamuoyunun yakından tanıdığı, Isparta ve çevresinde istihdam oluşturmuş, hayırseverlikleri ile temayüz etmiş herkesin malumu saygın işadamları ve başarılı bürokratlardır.

Mevcut devlet adamları ve siyasi kişilerin yakın zamana kadar gözaltına alınan ve tutuklu olarak yargılanmasına karar verilen bu işadamları ve bürokratlarla yan yana gözükmek için yarış ettiği bilinen bir gerçektir.

Isparta'mız için olduğu kadar Türkiye'miz içinde canla başla çalışan bu başarılı hayırsever işadamları ve bürokratlara yapılan operasyon ve sonrasında kamuoyuna yansıyan yalan yanlış bilgilerle ilgili açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Şöyle ki;

1) Dava dosyasında mahkemece konulan "Gizlilik" kararı bulunmasına, sanık avukatlarına dahi bilgi verilmemesine rağmen soruşturma ve ifade verme sürecinde özellikle kamuoyunda "Havuz Medyası" olarak bilinen basın kuruluşlarında dosya varmış gibi bilgiler kasıtlı olarak yer almıştır. Müvekkilere yönelik haysiyet cellatlığı yapılmış, avukatlara dahi verilmeyen bilgiler yerel ve ulusal basında günlerce yer almıştır.

2) Gizli olan dava dosyasıyla ilgili operasyonun yapıldığı gün Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın basın açıklaması yapması ve basın açıklamasında gizli yürütülen bir soruşturmayla ilgili aleni dosya bilgilerini paylaşması, ayrıca suçlayıcı fiilleri iddia şeklinde değil, doğrudan işlenmiş gibi yansıtması suçtur ve hukuka aykırıdır. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında gizliliği ihlal ettiği için suç duyurusunda bulunulacaktır.

3) Şüphelilerden Z. Y'nin konut araması polis görüntüleri ile O.D'nin havalmanı gözaltı görüntüleri basınla paylaşılmış, böylece özel hayatları ihlal edilmiştir.

4) Soruşturma dosyasında olduğu iddia edilen, yerel ve ulusal medyada günlerce dile getirilen konuların hiçbirisi müvekkillere soru olarak yönetilmemiştir. Kaldı ki ileri sürülen çocuk pornosu olayı tamamen hayal ürünü asparagas bir haber, MHP'li vekillerle ilgili kaset iddiaları ise uydurma ve kasıtlı yönlendirmeye matuf bir haberdir. Bilgisayarlarda ve harddisklerde çıktığı iddia edilen bu konuların hiçbiri sanıklara sorulmamıştır. İşadamlarıyla ilgili iddia edilen konuların dosyada olmadığı anlaşılmıştır. Birbirleriyle ilgisi olmayan olayların toplanarak tek dosyada birleştirilmeye ve sansasyonel hale getirilmeye çalışıldığı gözlenmektedir.

5) Operasyonun sözde "terör" örgütü olduğu iddia edilmiş ama operasyonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) polisleri yapmıştır.

6) Bu operasyonla Isparta iline kara bir leke sürülmüştür. İlimizin tek üniversitesi ve işadamları zarar görmüştür. Yapılan operasyonların sıkıntılı günler yaşayan ülkemizde gündem değiştirmeye yönelik siyasi bir operasyon olduğu kanaati hasıl olmuştur.

7) Halen gizlilik kararı devam eden soruşturma dosyasının içerisinde bulunduğu iddia edilen konularla ilgili halen ulusal ve yerel basında yalan yanlış haberler devam etmektedir. Oluşan olumsuz algılar ve önyargılar şüpheli ve avukatların işini daha da zorlaştırmaktadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.