FETÖ Duruşmasında Gizli Tanık Her Şeyi Anlattı

FETÖ Duruşmasında Gizli Tanık Her Şeyi Anlattı

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2017 13:43
FETÖ Duruşmasında Gizli Tanık Her Şeyi Anlattı

Dünkü Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise, davanın ‘Dağhan’ kod adlı gizli tanığının ifadelerine yer verildi. Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı tarafından okunan ifadede gizli tanık; 2006’da bir arkadaşının aracılığıyla dini hassasiyetlerini gözeterek örgütün toplantılarına katıldığını söyledi. Toplantıya daha sonra hoca diye hitap edilen Osman Demirhan'ın geldiğini Demirhan'ın toplantıya gelenlere işlerini ve neler yaptıklarını sorduğunu belirten gizli tanık,  Demirhan'ın örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in Zaman gazetesine daha fazla ağırlık verilmesini söylediğini anlattığını katılanlardan himmet işinin ve miktarının arttırılmasını istediğini söyledi.

  Demirhan'ın verilecek himmetlerin dini yardımlardan öte dünyadaki diğer ihtiyaç sahiplerine gideceğini anlattığını kaydeden gizli tanık, “Osman Demirhan,  himmet paralarıyla yetişecek çocukların sadece Türkiye'de değil, dünyada da çok önemli yerlere geleceğini,  o dönemki siyaset,  banka gibi yerlerdeki kişilerin kendi gruplarından olduğunu ve olmaya devam ettiğini, bu şekilde himmetlerin artarak devam etmesi gerektiğini, 10 sene kadar sonra buralarda bulunanların, kendilerinin okullarındaki kişilerden oluşacağını anlattı” ifadesinde bulundu. Demirhan'ın toplantıya yeni gelenlere  örgütün yurt dışına düzenlediği gezilere katılması gerektiğini söylediğini  anlatan gizli tanık, Osman  Demirhan’ın,  Isparta'da ki iş adamlarından oluşan çeşitli kuruluşlarda,  siyasi kurumlarda ve başka kurumlarda  da kendilerinden olan kişiler bulunduğundan bu kişilerle  sürekli irtibat halinde olunması gerektiğini anlattığını söyledi.  Gizli tanık “Osman Hoca kendilerine bir müjde vereceğini söyledi. Fetullah Gülen tarafından ödüllendirildiklerini söyledi ve cebinden bir kağıt çıkardı.  

Fetullah Gülen'in Isparta'nın çalışmalarından dolayı başta Osman Hoca olmak üzere  bütün mütevelli heyetindeki kişilere teşekkürlerini yazdığını okudu " dedi.  Isparta'nın Kazakistan’dan sorumlu şehir olduğunu o toplantılarda öğrendiğini belirten gizli tanık, toplantıların birinde de Kazakistan için toplantıya katılanlardan 20 bin dolar istendiğini de ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.