FETÖ Operasyonu 3 Akademisyen Tutuklandı

FETÖ Operasyonu 3 Akademisyen Tutuklandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2016 17:55
FETÖ Operasyonu 3 Akademisyen Tutuklandı

Bartın merkezli, Isparta'nında aralarında bulunduğu 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve daha önce görevden uzaklaştırılanların da aralarında olduğu 17 akademisyenden 3'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince soruşturma doğrultusunda Bartın, Karabük, Isparta ve Kocaeli'de belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan, daha önce görevden uzaklaştırılan doçent ve yardımcı doçentlerin de aralarında olduğu 17 akademisyen, adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Deniz Aktaş ve Fatih Çorbacı ile daha önce örgütün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen ancak yurt dışına çıktığı tespit edilen firari Osman Özsoy'un kardeşi Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Muhammet Ali Özsoy tutuklandı. Diğer 14 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında daha önce meslekten ihraç edildiği öğrenilen Muhammet Ali Özsoy'un Bartın ve İstanbul'daki evlerinde yapılan aramalarda, örgüte ait çok sayıda doküman, bilgisayar ve GSM kartlarına el konulduğu belirtildi.FETÖ/PDY'ye yönelik 30 Kasım'da Bartın merkezli 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 15, daha sonra soruşturmanın genişletilmesiyle de 2 olmak üzere 17 akademisyen gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum