FETÖ Sanıkları Mahkeme Başkanını Çileden Çıkardı

FETÖ Sanıkları Mahkeme Başkanını Çileden Çıkardı

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2017 17:16
FETÖ Sanıkları Mahkeme Başkanını Çileden Çıkardı

48'i tutuklu, 129 sanıklı FETÖ/PDY davasında sanıkların yargılanmasına devam edildi. Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, terör örgütü üyesi olmadıkları yönünde savunma yapan sanıklara “"Terör örgütüne üye olmak demek, sadece PKK'lılar gibi çatışmak değildir" dedi.

Aralarında eski Vali Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Hasan İbicioğlu, bazı eski rektör yardımcıları ve işadamlarının da bulunduğu 48'i tutuklu, 129 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasında sanıkların yargılanmasına dün devam edildi.
Yargılamada terör örgütüne üye olma yönündeki suçlamaları redden sanık savunmalarına Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı sert tepki gösterdi ve adeta tarih dersi verdi.

Bylock konuşmaları ve mesajlaşmaların birinde "Allah zalim kişileri yanlışlıkları için hidayete erdirmesin" ibaresinin yer aldığını açıklayan Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, "Bu FETÖ'cüler için geçerli" yorumunu yaptı.

Duruşmada sanıklara sorulan sorular ve savunma için verilen söz hakkı esnasında, bazı sanıklar, haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek, terör örgütü üyesi olmadıklarını ve devlete karşı kanun dışı hiçbir girişimlerinin olmadığını savunmaları üzerine Mahkeme Başkanı yazıcı adeta çileden çıktı.

"Terör örgütü üyesi olmak, yalnızca PKK'lılar gibi çatışmak değildir" diyen Mahkeme Başkanı Yazıcı, terör faaliyeti denildiği zaman, 5 bin yıllık tarihi bulunan Türk Devletini yıkmak için yapılan tüm girişimlerin yer aldığını belirtti. Başkan Yazıcı konuşmasının devamında, FETÖ ihanetinin Hasan Sabbah'tan sonra tarihin en büyük 2'nci ihaneti olduğuna dikkat çekti.
Terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in örgüt üyelerine verdiği talimatları hatırlatan Başkan Yazıcı ayrıca, "Adam devletin en kılcal damarlarına kadar sızacaksın diyor, bunları yaparken de hukuku uygun şekilde yapacak diyor" ifadelerini kullanarak, "Hala kalkmışsınız terör faaliyetinde bulunmadım diyorsunuz" yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.