FETÖ'cülere Merhamet Olmaz Ama Adil Olacağız!

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırma uygulamasına ilişkin "suçlu-suçsuz ayrımı noktasında çok dikkatliyiz" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2016 16:25
FETÖ'cülere Merhamet Olmaz Ama Adil Olacağız!

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, FETÖ soruşturması kapsamında üniversiteden şu ana kadar 307 akademik ve idari personelin açığa alındığını söyledi.

Suçlu-suçsuz ayrımı konusunda çok dikkatli çalıştıklarını belirten Çarıkçı, "kimse bizden FETÖ'cülere merhamet göstermemizi istemesin. Ama adaletli olacağız, adil olacağız" dedi. Çarıkçı, şu açıklamayı yaptı:

SDÜ OLARAK HAZIRLIKLIYDIK

15 Temmuz darbe kalkışmasından çok daha önce, ben göreve geldikten sonra bu kapsamdaki çalışmalar başlatılmıştı. Isparta'daki operasyonlar basına yansımıştı. Daha önce yapılmış çalışmalar olduğu için aslında 15 Temmuz sonrasında çok zorlanmadık. 2011 döneminden sonra işe almalar süreci dosyaların incelenmesi, ihbarlerin değerlendirilmesi, bazı akademik ve idari süreçlerin soruşturma konusu olması dolayısıyla işler çok önce başlamıştı. Olağanüstü hal olması bu çalışmaları kolaylaştırıcı bir etken. Bizim açımızdan daha hızlanmış oldu. Devam ediyoruz. 307 akademik ve idari personelimizi açığa aldık. Bir kısmının soruşturmaları başladı, bir kısmıyla ilgili soruşturmalar daha derine inerek incelendi.Akademik personelle ilgili son kararı YÖK Genel Kurulu verecek. İdari personelle ilgili kararlar tahmin ediyorum üniversite yönetim kuruluna verilecek. Devletimiz istihbari bilgiler gönderiyor. Başka kanallardan da geliyor. 

BİR KİŞİYİ BİLE YANLIŞLIKLA YAKMAK BİZİ ÇOK ÜZE

Suçlu-suçsuz ayrımı noktasında çok dikkatliyiz. Bu süreçte FETÖ'cülere merhamet olmaz. Fakat adalet mutlaka olacak. Adil olmak zorundayız. Bir kişinin yanlışlıkla meslek hayatının bitmesine sebebiyet vermek çok ağır birşey. Bir insanın boynuna FETÖcü prangası vurmak, hain muamelesi görmesi çok ağır bir şey. Bir kişinin bile bu yanlışlıkla bu muameleyi görmesini istemeyiz. Arkadaşlarımız özenle çalışıyor. En çok dikkat ettiğimiz hususlardan birisi de bu. Bu konuya dikkat etmek lazım. Bir kişiyi bile yanlışlıkla yakmamak gerekiyor. Değerlendirmeler, mütalalar oluyor. Buna dikkat ederken de bu grupla bağlılığı, irtibatı, mensubiyeti ve yapışıklığı olan insanlara acımak gibi bir durumumuz yok.

SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ

Hesaplar yapıldı, bakıldı. Gerek eğitim-öğretim hizmetleri gerekse hastane hizmetleri noktasında eksiklik olur mu diye bakıldı. Şu an gözülen olmayacak. Bütün hocalarımızla, bölüm başkanlarımızla, dekanlarımızla konuştuk. Hesaplar yapıldı, planlar oluşturuldu. Herhangi bir sorun olmayacak. YÖK bu noktada destek de verecek. Eksik olduğumuz alanlarda kadro konusunda önümüzü açacak çalışmalar yapılacak. Bu noktada devletin bütün kurumları çalışmaya destek veriyor. Bizim açımızdan önümüzdeki 1 yıl hiçbir sıkıntı yaşanmayacaktır.

KURUMLARARASI KOORDİNASYON ÇOK İYİ

Hastanemizde uzman doktor noktasında sıkıntı oldu. Asistanlarımız var. Çok yüksek puanlı arkadaşlarımız. 2 bölümde uzman doktor ihtiyacımızı sayın valimiz hemen 1 gün bile bekletmeden karşıladılar. Isparta'da kurumlararası müthiş bir sinerji ve koordinasyon var."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum