FETÖ'den Tutuklanan Eski Rektör Kurtcephe İddia Etti

FETÖ'den Tutuklanan Eski Rektör Kurtcephe, "İbicioğlu beni tehdit etti" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2017 12:51
FETÖ'den Tutuklanan Eski Rektör Kurtcephe İddia Etti

ANTALYA'DA, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, merak ettiği FETÖ elebaşı Gülen ile görüşmek üzere 2012'de Pensilvanya'ya gittiğini iddia etti.

TEHDİT EDİLDİĞİNİ SAVUNDU

Akdeniz Üniversitesinde çalışan ve örgüt üyesi olduğunu düşündüğü kişileri görevden aldığı için FETÖ tarafından tehdit edildiğini ileri süren Kurtcephe, ifadesinde şunları kaydetti:

"Antalya Havalimanında 2 No'lu VIP Salonu'nda 26 Ocak 2014'te o zamanki Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü ve Üniversiteler Arası Kurul Başkanı Hasan İbicioğlu (FETÖ tutuklusu) beni tehdit etti. Kendisiyle tesadüfen karşılaşmıştık. Bana, 'Sen arkadaşlarımızı görevden alarak ne yaptığının farkında mısın, bunun bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceksin.'şeklinde sözler söyledi. Bu şahsın daha sonra FETÖ/PDY üyesi olmak, bu örgütün üniversite imamlığını yapmak ve siyasetçilere kumpas düzenleyen ekibin başında olma suçlamasıyla tutuklandığını öğrendim. Bu şahıs, Adana Havalimanı'na indiğimizde bana hitaben, 'Bu sözler benim sözlerim değil, hareketin lideri Fetullah Gülen'in senin şahsında bütün bürokratlara mesajıdır, yaptığının bedelini çok ağır ödeyeceksin, bundan sonra başına ne gelirse bizden bil.' dedi ve yanımdan ayrıldı."

 

Kurtcephe, Antalya'da 7 Haziran'da "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçunu işlediği yönünde kuvvetli suç şüphesi,tanık beyanları ve 2012'de FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen ile görüşme yaptığı gerekçeleriyle tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.