“FETÖ’nün En Büyük Zararlarından Biride Nur Talebelerine Olmuştur”

“FETÖ’nün En Büyük Zararlarından Biride Nur Talebelerine Olmuştur”

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2017 23:46
“FETÖ’nün En Büyük Zararlarından Biride Nur Talebelerine Olmuştur”

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Fetullahçı Terör Örgütü’nün en büyük zararlardan birini de Nur Talebelerine verdiğini söyledi. Yüce, son zamanlarda FETÖ ile ‘Nur Talebeleri’ arasında bağlantı kurmaya çalışanlara da cevap verdi.

FETÖ isimli şer şebekesinin kendi söylem ve eylemlerine meşruiyet üretmeye çalışırken, tüm mukaddes değerleri süfli emellerine alet ettiği gibi Risale-i Nur’ları da alet etmeye cür’et ettiğini ifade eden Yüce, “Çok şükür ki; Rabbimizin lütfuyla, aziz milletimiz ve devletimiz bu kirli hedefleri olanlara fırsat vermemiştir. Ve vermeyecektir. Yine şükürler olsun ki; Bugünün Türkiye’si birçok ülkede olan kan ve gözyaşından mezhep ve etnik çatışmalardan uzak, huzur içinde bir ülke ise bunda, “Bizim vazifemiz müsbet hareket etmektir. Menfî hareket değildir. Rıza-yı İlâhîye göre sırf hizmet-i imaniyeyi yapmaktır, vazife-i İlâhiyeye karışmamaktır. Bizler âsâyişi muhafazayı netice veren müsbet iman hizmeti içinde her bir sıkıntıya karşı sabırla, şükürle mükellefiz. “ diyen Bediüzzaman’ın ve yazdığı eserlerin ve onun ortaya koyduğu “müsbet hareket” tarzının ve metodunun çok büyük etkisi ve rolü vardır” dedi.

Terörist Başı Fethullah Gülen’in Risale-i Nur’ların manevi gücünü kullandığını ancak hep kendisini ön plana çıkardığını kaydeden Milletvekili Yüce; “Bu tartışmalardan en büyük zararı Nur talebeleri gördüler. Fethullah Gülen eserlerinde Hz.Pir dedi, Pir-i Mugan dedi. Bediüzzaman ismini zikretmekten hep çekindi. Neden çekiniyorsunuz? Ama onun bütün güzel fikirlerini kendi ifadeleriymiş gibi kullandı. Hedefine ulaşmak için Risale-i Nur'ların manevi kuvvetini kullandı. Ama hep kendi adını ön plana çıkardı. Said Nursi ve Risale-i Nurları gölgelemeye çalıştı. Nitekim, onların "sohbetlerine" katılanlar Risale-i Nur'lardan çok Gülen'in kitaplarıyla karşılaştı. Hep onlar okundu, okutuldu. Gülen, "Biz Nurcuyuz" demediği halde kamuoyu bu grubu Nurculuk hareketinin merkezine oturttu” diye konuştu.

HER ZAMAN BEDİÜZZAMAN'I KISKANMIŞTIR
Şer odağının başındaki isim olan Fethullah Gülen’in her zaman Said-i Nursi’yi kıskandığını dile getiren Milletvekili Yüce; “Risale-i Nur Külliyatı'nda Bediüzzaman, bazı ilim ehlinde enaniyet, kıskançlık, örtülü düşmanlıktan bahseder. Mektubat isimli eseri adeta bugünkü cemaat tehlikesinden bahsetmektedir. Fethullah Gülen maalesef Bediüzzaman'ı hep kıskanmıştır. Sadece kıskançlık yok intihal de var. Gülen'in kitaplarında Risale-i Nur'dan bahsedilmeden o kadar çok alıntı vardır ki, kendi fikri gibi sunar. Biz ne zaman Risale-i Nur ve Bediüzzaman ile ilgili bir etkinlik yapsak, kısa bir süre sonra aynı yerde Gülen ile ilgili bir etkinlik yapıyorlar. Aynı ilim adamlarını davet ediyorlar. Risale-i Nur'dan hiç bahsetmeden sadece Gülen'den bahsediyorlar. Bediüzzaman'a ait olan sözleri sanki Gülen'e aitmiş gibi göstermeye çalışıyorlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum