FETÖ/PDY Soruşturmasında 15 Gözaltı

Yalvaç İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Elmacı'nın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2016 15:48
FETÖ/PDY Soruşturmasında 15 Gözaltı

Yalvaç Cumhuriyet Savcısı İsmail Çelik tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 'Isparta'da 50 bin küçükbaş hayvanı, 73 bin göstererek, bakanlıkça 23 bin hayvan için ödenen parayı FETÖ/PDY'ye aktarmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt adına faaliyette bulunmak ve terör örgütüne finans sağlamak' iddialarıyla 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yalvaç Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Elmacı, aynı kurumda görevli ziraat mühendisi Mehmet Özlü ile Sücüllü Köyü'nde oturan Fahri Balcı, Mehmet Ali Bal, Mustafa Peker, İsmail Kara, Mahmut Baran, Sadık Baran, İbrahim Kutlu, Ali Kutlu, Adem Dağlı, Mustafa Kökten, İ.K. ve D.K. dün ikametlerinde gözaltına alındı. İlçe dışında olan veteriner sağlık teknikeri Durmuş Tokat ise bugün gelerek teslim oldu.

Aynı soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin propagandasını yaptığı iddiasıyla şehit annesi Ş.K. hakkında gözaltı kararı verildi. Ş.K.'nin akraba ziyareti için ilçe dışında olduğu belirtildi.

Gözaltındaki İ.K. ile D.K.'nin de şehidin dayıları olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.