Fevzi Özdemir'in Meclis'e Vediği 'Said Nursi' Dilekçesi

Fevzi Özdemir' in İl Genel Meclisi başkanlığına verdiği Said Nursi'' dilekçesi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2012 12:45
Fevzi Özdemir'in Meclis'e Vediği 'Said Nursi' Dilekçesi

                                      İl Genel Meclisi Başkanlığına 
                                                  Isparta

İl Genel Meclisi üyeleri olarak, 6 Aralık 2012 tarihinde,İlimizin tanıtımı amacıyla ilçelerimiz girişlerine, İlçelerimize geçmiş zamanlarda katkı sağlayan büyüklerimiz,önemli olaylarımız v.b gelişmelerin hatırlanması münasebetiyle Sloganlardan ibaret tanıtım bilbordları konulması hususunu İl Genel Meclisi üyeleri olarak karar altına almıştık.

Bu uygulamak istediğimiz tanıtım projelerinden,Barla beldesi yoluna koyacağımız “Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin yaşadığı topraklardasınız” sloganı, kamuoyunda çeşitli spekilasyonlara yol açıp,yasalara aykırı olduğu söylenmiştir.Yerelde ve Ulusal basında da yanlış anlaşılmalara sebep olan bu önergenin,neredeyse Isparta logosunun bile bu yönde olacağını iddia edenler ortaya çıkmıştır.

İl Genel Meclisi olarak yaptığımız araştırmalar neticesinde,maksadımızın tanıtım olduğunu, hiçbir kimseyi reklam etmek, ayrıca birilerini karşı karşıya getirmek gibi bir maksadımızın söz konusu olmadığını söyledik,tekrar söylemek istiyoruz.İleride yanlış anlaşılmalara yol açmamak,yapılacak projenin yasalar çerçevesinde uygunluğunun sorumluluğunu taşıyarak bir düzeltme yapmak istemekteyiz.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının İnkilap kanunlarının korunması ile ilgili 174. maddesi gereğince;

1- 3 mart 1340 tarihli 430 sayılı Tevhidi Tedrisat Kanunu,
2- 25 Teşrinisani 1341 tarihli 671 sayılı şapka iktisası hakkında kanun
3- 30 Teşrinisani 1341 tarihli 677 sayılı Tekke ve Zaviyelerle ilgili kanun
4- 26 Teşrinisani 1934 tarih ve 2590 sayılı,efendi,bey ,paşa gibi lakap ve ünvanların kaldırıldığına dair kanun ve bu kanunun 1. Maddesinde; “Ağa,hacı,hafız,hoca,molla,efendi,bey,beyefendi,paşa,hanım,hanımefendi ve hazretleri gibi lakap ve ünvanlar kaldırılmıştır.

Erkek ve kadın vatandaşlar kanunun karşısında ve resmi belgelerde yalnız adlarıyla anılırlar” denilmektedir.

Bundan dolayıdır ki,İl Genel Meclisinin daha önce almış olduğu slogan kararından”hazretlerinin” ibaresinin çıkarılarak ”Bediüzzaman Said Nursi nin yaşadığı topraklardasınız” olarak değiştirilmesini saygılarımla arz ederim.

FEVZİ ÖZDEMİR

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum