Feyzioğlu AİHM'nin 'Perinçek' Kararını Değerlendirdi

AİHM'nin Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'in 'Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır' sözüne dair nihai kararını vermesinin ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu karar ile ilgili Isparta’da açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2015 14:50
Feyzioğlu AİHM'nin 'Perinçek' Kararını Değerlendirdi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu açıklamasında "Barolar birliği olarak destek verdik. Vatan Partisi Lideri Sayın Doğu Perinçek’i cesaretinden ve kararlılığından ötürü tebrik ediyorum" dedi.

Feyzioğlu, "İsviçre soykırımın yapılmadığını söylemenin suç olduğuna dair tamamen siyasi ve ermeni diyasporasının baskısı ile bir kanun çıkarttığında Perinçek İsviçre'ye gitti. Mahkum olmak için ermeni soykırımı yoktur dedi. Niye mahkum olmak istedi. Çünkü mahkum olup İsviçre’yi Avrupa İnsan Hakları mahkemesinde dava etmek istiyordu. Mahkum olmasaydı edemezdi. O mahkumiyetini insan hakları mahkemesine taşıdı ve insan hakları mahkemesi de dedi ki: bunu Nazilerin Yahudilere ikinci dünya savaşındaki yaptıkları ile kıyaslamak mümkün değildir. Oysaki 1915 olayları iki halkın karşılıklı olarak dış güçlerin Türkiye’yi Osmanlıyı işgal etme üzere olan güçlerin kışkırtması ve birbiriyle çatışması bundan büyük trajedinin ortaya çıkmasıdır. Bunun bir soykırım olarak siyasi kararla nitelenmesi son derece yanlıştır. Bu tarihçilerin işidir. Tarihçilerin işini sırf Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak anlamında siyasetçiler üstenemez. Avrupa değerler sisteminin tam merkezinde düşünceyi açıklama özgürlüğü vardır. Düşünceyi açıklama özgürlüğünü katleden bu kanun avrupa insan hakları sözleşmesine aykırıdır dedi. Bunu İsviçre Fransa Ermenistan büyük daireye götürdü. Türkiye’de Sayın Perinçek’in yanında saf tuttu. Büyük dairede Türkiye’nin bugüne kadar savunduğu tezlerin doğru olduğunu söyledi. Meseleyi kapattı. Bundan sonra avrupada ve dünyada ermeni soykırımı yapılmamıştır diyen suçludur anlamına gelecek bütün kanunlar insan haklarına aykırı haline gelmiştir. Türkiye hükümetine bundan sonra düşen kesin kararı alıp bu devletin kanunlarını değiştirmelerini sağlamaktır. Değiştirmiyorlarsa tek tek bütün bu devletleri devlet başvurusu ile Avrupa İnsan mahkemesine götürüp mahkum ettirmek olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.