Feyzioğlu Rektöre Ders Verdi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu kendisine salon tahsis etmeyen ve 'Fikir özgürlüğünün de bir sınırı olur diyen SDÜ Rektörü İbicioğlu'na adeta ders verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2014 22:04
Feyzioğlu Rektöre Ders Verdi

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan ibicioğlu, Metin Feyzioğlu konferansına salon tahsis etmemiş ve bu durumun Danıştay törenindeBaşbakan ile yaşanan tartışmanın etkili olduğunu belirtmişti. Rektör İbicioğlu, "Fikir özgürlüğünün de bir sınırı vardır" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün Isparta'ya gelen Feyzioğlu'na gazeteciler rektörün bu açıklamalarını sordu. Feyzioğlu ise Rektör İbicioğlu'na ders gibi cevap verdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, "Sayın rektörün böyle bir açıklamasını duydum. Kendim için hiç üzülmedim ama Süleyman Demirel’in ismini taşıyan Isparta’nın medarı iftarı olması gereken bir üniversitenin başındaki kişinin bilim adamı da olması gerektiğini peşinen kabul ettiğimden bir rektörün hükümet tarafından atanmış bürokrat gibi tavır alabileceğine ihtimal vermek istemedim. Demin arz ettim. Rektörler bilimsel özgürlüğe sahip olması gereken üniversitelerin seçilmiş özgür fikri hür vicdanı hür irfanı hür yöneticileri olmak zorundadır. Başbakanları savunmak, başbakanların yanında taraf almak ancak yeniden inşallah atanırım kaygısıyla açıklanabilir. Türkiye’de yapmamız gereken çok şey olduğunu gösteriyor bu” dedi.


Feyzioğlu Rektöre Cevap paylaşan: Ajans_32

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum