Feyzioğlu ve Perinçek Konferanslarına İzin Çıkmadı

SDÜ'de gündemle ilgili iki önemli konferansa izin çıkmayınca, öğrenci kulüpleri yaşananların siyasi olduğu imasında bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2014 18:13
Feyzioğlu ve Perinçek Konferanslarına İzin Çıkmadı

SDÜ’de düzenlenecek olan Prof. Dr. Metin Feyzioğlu konferansına SDÜ yönetiminden veto geldi. Başbakan Erdoğan ile Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde yaşanan gerginliğin ardından Feyzioğlu konferansı için salon verilmemesi ‘siyasi mi?’ sorularını da gündeme getirdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Atatürkçü Düşünce Topluluğu (ADT) tarafından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı konferansa üniversite yönetimi izin vermedi.

SDÜ ADT üniversite kulüplerinden sorumlu olan Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’na konferans ile ilgili yazılı bir başvuruda bulundu. 17 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek olan konferansa Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı onay verdi.

Ancak daha sonra Atatürkçü Düşünce Topluluğu’na Sağlık Kültür Spor (SKS) Daire Başkanlığı tarafından verilen resmi yazıda konferansın yapılamayacağı bildirildi.

İŞTE RESMİ AÇIKLAMA
SKS’den yapılan açıklamada “Üniversitemiz 17. Uluslararası Bilim ve Bahar Şenlikleri bünyesinde görev yapan tüm personelimizin 14-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında konserlerin bitimine kadar görevli olmaları ve Prof. Dr. M. Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezi’nin Bilim ve Bahar Şenlikleri kapsamında kullanılacak olması nedeniyle etkinlik tarihinde salon hazırlanamayacağı için söz konusu konferans yapılamayacaktır” ifadeleri yer aldı.




PERSONEL YORULACAK DİNLENMESİ LAZIM
SDÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Onur Akyüz ise ilk önce kendilerine resmi olmayan bir açıklama yapıldığını ve o açıklamada “Üniversitemiz personelinin bahar şenlikleri dolayısıyla yorgun olacağı ve dinlenmeleri gerektiği” şeklinde bildirildiğini söyledi.

BARO BAŞKANI VE ISPARTA BELEDİYESİ ARAYA GİRDİ
SDÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu ise kendilerine bildirilen resmi yazının ardından konferansı Isparta Belediyesi Kültür Sinemasında yapma kararı aldı. Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu’nun girişimiyle Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kültür Sinemasını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu konferansı için tahsis etti.

ÇAĞDAŞ BİLİM YUVASINDAN SÖZ EDİLEMEZ
SDÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu başkanı Onur Akyüz ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “60 Bin kişilik üniversitenin personel eksikliği Prof. Dr. Metin Feyzioğlu etkinliğinin gerçekleşmesiyle mi anlaşıldı? Eğer öyleyse üniversitemizden bu eksikliğin bir an önce giderilmesini teklif ediyoruz. Eğer gerçek neden bu değilse üniversitelerde hiçbir makam ve kurum özgür düşünceden ve çağdaş bilim yuvası halinden söz etmemelidir” dedi.



İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE SANSÜR
Akyüz, yaşanan olayın ifade özgürlüğüne yapılmış bir sansür olarak nitelendirdi. Akyüz, “Bu olay ifade özgürlüğüne yapılmış sansürden başka bir şey değildir. Sadece SDÜ Atatürk Düşünce Topluluğu değil Türkiye genelinde 96 tane olan Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Kulüplerin gücü ve etkisi asla küçümsenmemelidir. Ben ve bütün arkadaşlarım Atatürk çizgisinden sapmış iktidar ve onun yandaşlarını sonuna kadar karşısında olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN EDEPSİZ DEMİŞTİ
Bilindiği üzere Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşma sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Feyzioğlu’nun konuşmasını keserek “edepsizlik yapıyorsun” ifadelerini kullanmış ve tartışma büyümüştü. Tartışma sonunda Başbakan Erdoğan Beraberinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genel Kurmaybaşkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte salonu terk etmişti.

BİR ENGEL DE PERİNÇEK’E
Öte yandan SDÜ’de bir veto da Kültür ve Kitap Kulübüne geldi. Ergenekon Davası sanıklarından İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek’in “1915’ten Günümüze Ermeni Soykırımı Yalanı” başlıklı konferansına da izin verilmedi.
İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek’in oğlu olan Mehmet Bora Perinçek’in konferansına da yine Bahar ve Bilim Şenlikleri gerekçe gösterilerek izin verilmedi.



TÜRK GENÇLİĞİ OLARAK BİZİ DÜŞÜNDÜRDÜ
Konuyla ilgili konuşan SDÜ Kültür ve Kitap Kulübü Başkanı Oktay Yenice “Konferans talebimiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından reddedildi. Oysa bizim düzenleyeceğimiz etkinlik Bahar ve Bilim şenliklerine engel değil. Ya da Bahar ve Bilim Şenlikleri bizim konferansımıza engel değil. Ülkemiz açısından hassas olan Ermeni Soykırımı Yalanı ile ilgili düzenlenecek bir konferansa izin verilmemesi Türk gençliği olarak bizleri düşündürdü” şeklinde konuştu.



Öte yandan yaşanan gelişmelerin ardından bazı ulusal internet haber siteleri haberi Rektör İbicioğlu'nun Başbakan Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafla yayınlayarak "Başbakan'ın Rektörü Feyzioğlu Konferansına Salon Vermedi" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum