FİAT Isparta'ya Motor Atölyesi Kuracak

FİAT Isparta'ya Motor Atölyesi Kuracak

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2017 11:31
FİAT Isparta'ya Motor Atölyesi Kuracak

Tofaş-Fiat mesleki eğitime destek projesi kapsamında Keçiborlu Meslek Yüksek Okuluna araç bağışında bulunurken, Gül Küçük Sanayi Sitesi içindeki TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine de FİAT motor atölyesi kurmayı taahhüt etti. Atölye inşaatının tamamlanması ile birlikte, motor atölyesinin araç ve gereçleri FİAT tarafından karşılanacak. Isparta FİAT Bayii Pürlü Otomotiv ise kaporta ve boya bölümlerinin atölyesini kurmayı taahhüt ettiklerini söyledi. Pürlü otomotiv sahibi Veli Pürlü “bu okullar bizim. Sektörel anlamda ciddi bir ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. Bizde kalifiye ara eleman yetişmesine bu şekilde katkı vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

MOTOR ATÖLYESİNİ FİAT KURACAK
FİAT Mesleki Eğitime Katkı Projesi kapsamında Isparta’da mesleki eğitimin parlayan yıldızı TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine laboratuar kuracak. TOFAŞ-FİAT Otomotiv Bölge Müdürü Burak Karaoğlan Gül Küçük Sanayi Sitesindeki TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek “Tofaş-Fiat Otomotiv olarak bugüne kadar Türkiye genelinde 11 meslek lisesine atölyeler kurduk. 12. Atölyeyi de Isparta’da TOBB mesleki ve teknik Anadolu lisesine kurmayı planlıyoruz. Fiat sınıfı diye adlandırdığımız motor atölyesinin motor, şanzıman ve lift gibi ekipmanları Fiat tarafından kurulacak” dedi. 

PÜRLÜ OTOMOTİV FARKINI GÖSTERDİ
Fiat yetkililerinin ziyaretinde Isparta Fiat Bayii Sahibi Veli Pürlü’de hazır bulundu. Okula yapılacak kaporta ve boya atölyelerinin de ihtiyaçları olduğunu öğrenen Veli Pürlü kaporta ve boya atölyelerine de biz sponsor olalım diyerek farkını gösterdi. Vali Pürlü “bu okullar bizim okulumuz. Biz sektörel anlamda ciddi bir ara eleman sorunu yaşıyoruz. Bu noktada sadece seyreden olmamız şsorunu çözmüyor. O nedenle ara eleman ihtiyacını karşılayacak eğitim kurumlarına destek olmamız gerekiyor. Buralardan yetişecek öğrenciler hem bizim hem de başka otomotiv firmalarının ara eleman ihtiyacını karşılayacak. Bu öğrenciler istihdam edilecek ve eli ekmek tutacak. Isparta bayiliğini yaptığımız FİAT motor atölyesini kuracak. Pürlü Otomotiv olarak bizde kaporta ve boya atölyelerine destek olacağız” diye konuştu.

ACİL İHTİYAÇ ATÖLYE BİNASI
Atölye binasının inşa edilmesi halinde hemen atölye malzemelerinin getirileceği belirtilirken, okulda en acil ihtiyacı atölye binalarının inşaatına başlanması olduğu belirtildi. Atölye binasını yapımı işle ilgili sürecin başladığı ve şuan projenin belediye imar müdürlüğünde olduğu öğrenildi.

ÖĞRENCİLER MİNNETTAR KALIR
Fiat ve Pürlü Otomotive desteklerinden dolayı teşekkür eden Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “bu destekler okulumuzdan kalifiye elemanların yetişmesini sağlayacak. Pürlü otomotiv ve Fiat grubunun tüm otomotiv markalarını örek olmasını diliyoruz. Buradan çıkacak öğrenciler yetşişmelerine katkı sunan firma ve kişlere minnettar kalacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.