Fırıncılar Pazarda Satılan Ekmeğe Tepkili

Türkiye’ye model olarak gösterilen Isparta ekmeğinin pazarlarda tezgahların üzerinde satılmasına fırıncılar tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2013 11:09
Fırıncılar Pazarda Satılan Ekmeğe Tepkili

Ekmekte yakalanan kalitenin bozulmaması gerektiğini belirten Isparta Fırıncılar, Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, bu konuda yetkilileri de göreve çağırdı.

Türkiye’nin en iyi ekmeğinin Isparta ekmeği olduğunu vurgulayan Fırıncılar, Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, “Yakaladığımız kalitenin pazarlarda satılarak bozulmamasını istiyoruz. Ben her zaman söylüyorum Isparta ekmeğimiz, Devletimizin Başbakanımızın istediği gibi insan sağlığı için en iyi ekmeğin Isparta da üretildiğini düşünüyorum.

Isparta da kalitemiz çok iyi düzeydeyken pazarlarda ve benzeri yerlerde açıkta satılan ekmeğin uygun olmadığını düşünüyorum.Tarım İl Müdürlüğümüze, Zabıta Müdürlüğümüze, Belediyemize bana da bizzat şikayet geliyor bende telefonla resmi yerleri ,ilgili mercileri arayarak söylüyorum.Kesinlikle pazarlarda açık yerlerde ekmek satılmasını uygun bulmuyorum” diye konuştu.

Vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet eden Başkan Erdeğer, “Vatandaşımız her şeyin en iyisine layık, ucuz olan kalitesiz olana değil. Hükümet ekmeğin dolapta dışarılarda bile olmaması gerektiğini söylerken ,pazarlardan ekmek alınmasının uygun olduğunu düşünmüyorum,daha doğrusu halkımızın her şeyin kalitelisine ve doğal olanına rağbet etmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl çıkarılan bir kanunla pazarda, manavda ve kasapta ekmek satışı yapılması yasaklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.