Fırtına, Perdeyi Eskişehir'de Açıyor

Süper Lig'de 30. haftanın açılış mücadelesinde Trabzonspor, Eskişehirspor'a konuk olacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2011 16:30
Fırtına, Perdeyi Eskişehir'de Açıyor

Şampiyonluk düğümünü çözmesi beklenen Eskişehirspor-Trabzonspor karşılaşması bu akşam nefesleri kesecek. Bordo-Mavili ekip zorlu 90 dakikaya yılın maçı gözüyle bakıyor. Fırtına'nın yolu bu engelin aşılması halinde çok açık görünüyor.

Yarı final Eskişehir’de!
Son maçını, yani son şampiyon Bursa ile oynadığı karşılaşmayı alamasaydı, Trabzonspor için Eskişehir seyahati hayli sıradanlaşacaktı. Gaziantepspor müsabakasının değeriniyse bu akşamki skor belirleyecek.

Tersi: Eğer bu maçtan 3 puan alamazsa, Bursaspor’u yenmiş olmasının da bir anlamı kalmayacak. Kısacası final için, yarı finali aşmak gerek. Bu nedenle Fenerbahçe gibi Trabzon da kazandıkça, bir sonraki her maçı “Yılın maçı” olmaya aday. Tabi ki, şampiyonluk, “Saha dışında” kazanılmayacaksa!

Kazanma mecburiyeti...
Çok net bir şekilde söyleyebiliriz ki, Eskişehir maçı Trabzonspor için en zorlu viraj olacak. Kısır skorlarla ama kazanmasını bilerek şampiyonluk hedefine yürüyen Bordo-Mavililer, son maçtaki istek ve mücadelelerini Eskişehir’de de sahaya yansıtırlarsa ibre kesinlikle onlardan yana olur.

Es Es ise Fener ve Galatasaray maçlarında orta sahayı rakibe teslim eden görüntüsüne bürünürse bu da liderin işine yarar. Neresinden bakarsanız bakın Trabzonspor’un şampiyonluk özleminin sona ermesi için bugün Eskişehirspor’u yenmesi gerekiyor.

MUHTEMEL İLK 11'LER
Eskişehirspor: Ivesa, Volkan, Safet Nadarevic, Koray, Alper, Doğa Kaya, Sezer Öztürk, Burhan Eşer, Veysel Sarı, Batuhan Karadeniz, Ümit Karan

Trabzonspor: Tolga, Giray, Glowacki, Egemen, Cale, Selçuk, Colman, Alanzinho, Jaja, Burak, Umut Bulut

Hakem: Bülent Yıldırım
Saat: 20.00
Yayın: Lig TV
Stad: Eskişehir Atatürk

MAÇ ÖNCESİ BİLGİLERİ
Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele etmeyi hedefleyen Eskişehirspor, son üç maçında 7 puan kaybederek hedefinden uzaklaştı.

Kırmızı siyahlı ekip son olarak geçtiğimiz hafta Antalyaspor deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Bu arada Eskişehirspor'da sakatlıkları devam eden Pele, Tello ve Diego'nun bu maçta forma giymelerinin zor olduğu öğrenildi.

Trabzonspor'un galibiyet istatistiği ise çok ilginç. Bu sezon toplamda 21 galibiyet elde eden bordo mavililer, bu maçların 11'ini tek farkla kazandılar. Ayrıca Şenol Güneş ve öğrencileri, ligin ikinci yarısında elde ettikleri 8 galibiyeti de tek farklı üstünlükle elde ettiler.

Bordo mavili ekibin 18 kişilik kadrosunda; İbrahima Yattara, Umut, Selçuk İnan, Egemen, Giray, Burak Yılmaz, Tolga, Barış, Jaja, Colman, Alanzinho, Ceyhun, Cale, Pawel Brozek, Mustafa, Ferhat, Glowackı ve Bora Sevim yer aldı.

Trabzonspor'da sakatlıkları süren Serkan Balcı, Piotr Brozek, Engin Baytar ve Tayfun Cora'nın Eskişehir'e götürülmediler.

Karadeniz temsilcisi bu maçta bir ilki de gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ligin ilk yarısında üst üste 6 maçı kazanan bordo mavili ekip Eskişehirspor ile berabere kalarak seriyi devam ettirememişti.

Yine Eskişehirspor ile karşılaşacak olan Trabzon, bu maçın öncesinde oynadığı 6 karşılaşmayı da kazandı ve 7. galibiyetini alarak bu sezon bir ilk yaşamak istiyor.

ÖNCEKİ BULUŞMA- 21 Kasım 2010: Trabzonspor 0-0 Eskişehirspor
Trabzon Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Trabzonspor ile Eskişehirspor 0-0 berabere kalmışlardı. Bu maç öncesinde oynadığı 6 karşılaşmayı da kazanan bordo mavili ekip, Eskişehirspor'a takılmıştı. Bu karşılaşma sonrasında Trabzonspor galibiyet serisine dört maç daha devam ederken, kırmızı siyahlılarda da oynadıkları 6 maçta 5 galibiyet 1 de beraberlik almışlardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.