Fırtına Yalvaç'ta İki Minare Yıktı

Yalvaç ilçesinde hızı 90 kilometreyi bulan fırtına ilçede iki minarenin yıkılmasına sebep oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2012 13:57
Fırtına Yalvaç'ta İki Minare Yıktı

Yalvaç ilçesine bağlı Kozluçay beldesindeki Hz. Ömer Camii ve Hüyüklü beldesi Yanıkara Mahalle Camii'nin minareleri fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Yıkılan minareler bahçede bulunan ağaç ve enerji nakil hatlarına da zarar verdi.

Altıkapı köyünde ise fırtına köy camisinin minaresine büyük ölçüde zarar verdi. İlçe merkezinde ve ilçeye bağlı Çeleptaş köyünde çatıdan düşen kiremitler nedeniyle 2 kişi yaralandı.Yaralılar Yalvaç Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Fırtınanın etkili olduğu ilçe merkezinde bazı ağaçlar yıkılarak yolların kısa süreli trafiğe kapanmasına sebep oldu. İlçeye bağlı Tokmacık köyü yolu üzerinde 2 elektrik direğinin yıkılması ve enerji nakil hatlarının zarar görmesi sebebiyle ilçenin büyük bir kısmına elektrik verilemedi. Elektrik kesintisi ilçede kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra esnafın büyük ölçüde işlerin aksamasına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.