Fişlenmek İstemiyoruz

Mürteza Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği’nce Alevi-Sünni kardeşliğini pekiştirmek amacıyla iftar programı düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2015 13:52
Fişlenmek İstemiyoruz

Mürteza Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Cuma günü Ayazma Kır Bahçesi’nde bir iftar programı düzenlendi.

Alevi-Sünni kardeşliğini pekiştirmek ve birlikte yaşama duygusunu yayma amacıyla düzenlenen iftar programına CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, MHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Avcı, Saadet Partisi eski İl Başkanı ve genel seçimlerde milletvekili adayı olan Cevat Gençay ile çok sayıda Alevi ve Sünni katıldı.

İftarda Alevi ve Sünniler hep birlikte iftar açarken, dualar ettiler.

BU TOPRAKLARDA YAŞAYACAKSAK BİRBİRİMİZİ ANLAMAMIZ GEREKİR
İftar programının bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini ifade eden Mürteza Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Erkan Topçu, insanları birleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, Anadolu coğrafyasında birlikte yaşanacaksa, beraber olunması gerektiğinin altını çizdi. Topçu, “Bugün iftarımızda aynı masada MHP’li CHP’liler var. Ayrıca diğer masada Saadet Partililer var. Bu topraklarda beraber yaşayacaksak önce birbirimizi anlama ve konumunda kabul etmemiz gerekiyor. Herkes birbirini konumunda kabul ettiği zaman, demokrasi de budur zaten. Derneğimizin amacı da budur. Muharrem’de de böyle bir iftarımız oluyor. Muharrem de Sünniler bize iftar açtırıyor. Biz de Ramazan da onlara iftar açtırıyoruz” dedi.

KIRMIZI, KIZIL ALEVİ YAZILMADIĞI BİR ÜLKE İSTİYORUZ
Öte yandan yaradılış itibariyle herkesin farklı olduğuna değinen Topçu, şunları söyledi: “Anne ve babamızı kendimiz seçemediğimiz gibi dinimizi, ırkımızı ve doğum yerimizi de bizler seçemiyoruz. Fakat rengimizle, doğduğumuz yerle, meşrebimiz ve mezhebimizle kimi zaman eleştirilip sorgulanıyoruz. Bir arada barış içinde, huzur içinde yaşamanın 3 anahtarı var. Bunun ilki ve en önemlisi adalet. Güçlünün karşısında, mazlumun karşısında da tamamen eksiksiz tartılabilen bir adalet terazisi. Aleviler olarak devletin tüm topluma eşit mesafede durduğu, fişlemediği, dinlemediği bir ülke istiyoruz. Fişlenmek istemiyoruz. Halkımızın karşısına kırmızı, kızıl alevi yazılmadığı bir ülke istiyoruz.

İNSANLARI KONUMUNDA DİKKATE ALMA DEMOKRATİK BİR YÖNTEMDİR Düşüncemizden dolayı makul şüpheli olmak istemiyoruz. Beraber yaşayabilmenin, birlik olabilmenin ikinci anahtarı eşit paylaşım, adaletli gelir dağılımı. İnsanca yaşayabilmek için gerekli gelir seviyesinin toplumun her bir ferdine verebilme, işsiz gençlere iş verebilme, onları maceradan uzak tutabilme, bir arada yaşayabilmenin üçüncü anahtarı tam ve eksiksiz bir demokrasi. İnsanları konumunda dikkate alma ve bu talepleri gerçekleştirme demokratik bir yönetimin görevidir.

CEMEVLERİ’NE İBADETHANE STATÜSÜ VERİLMELİ
Dernek olarak Cemevleri’ne ibadethane statüsü verilme konusunu her platformda dile getirmeye çalışıyoruz. Bu haklı talebimizin bir gün mutlaka gerçekleşeceğine inancımız tamdır.”

CEMEVİ SÖZÜNÜN TUTULMASINI BEKLİYORUZ
 Diğer taraftan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yerel seçimlerden önce kendilerine verdiği Cemevi projesinde sıkıntılar olduğunu belirten Topçu, “Proje halen başlamadı. Bir söz verildi. O sözün tutulmasını heyecanla bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum