''FM 97.0'' Bandından Yeniden “Merhaba”

''FM 97.0'' Bandından Yeniden “Merhaba”

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2018 17:01
''FM 97.0'' Bandından Yeniden “Merhaba”

''Radyo SDÜ'', güçlendirilen teknik altyapı ve donanımları, insan kaynakları ve seçkin müzik repertuarı ile yeniden karasal yayına başladı. ''Dinlediğiniz müzik sizin kadar seçkin olsun'' sloganıyla hareket eden radyo, Isparta'da ''FM 97.0'' bandından ve internet ortamında ''radyo.sdu.edu.tr'' adresinden günün her saati reklamsız yayına devam ediyor.

1994 yılında Üniversite FM olarak kurulan radyo, özellikle kent ile üniversitenin bütünleşmesinde çok önemli bir rol üstlenmiş ve bu alanda ilkleri gerçekleştirmişti. Yayınlarına bir süre ara veren radyo, ileri teknolojilerle yapılandırılarak hazırlıklarını tamamladı ve Radyo SDÜ adıyla 97.0 bandı üzerinden dinleyicilerine yeniden, “Merhaba” dedi.

Radyo Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (SDÜ RATEM) çatısı altında faaliyet gösterecek olan Radyo SDÜ’nün kurulmasıyla, Isparta ve Batı Akdeniz’in yerel niteliklerine katkıda bulunan ve evrensel değerler ekseninde bilim çalışmalarına durmaksızın devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi  kültür sanat çalışmalarında güçlü bir adım atmanın yanı sıra yeni bir uygulama sahası daha edinmiş oldu. SDÜ Radyosu  üniversitenin ön lisans, lisans ve lisans üstü öğrencilerini istihdam ederek, mesleki gelişimlerine ciddi katkılarda bulunuyor.

Kökleri 90’lı yıllara kadar uzanan üniversite radyosunun, geçmişinden aldığı birikim ve günümüz imkânlarından yararlanarak kazandığı yeni vizyonuyla en önemli vaadi ise seçkin müzik. Yayın akışında ilmi söyleşilere, ilham veren hayat hikâyelerine, kültür-sanat programlarına da yer verecek olan Radyo SDÜ, misafir ettiği konuklarıyla güncel bilgilerin ve son gelişmelerin toplumla paylaşılmasına aracılık edecek.

TÜM TANIKLARI VE EMEK VERENLERİ BİR ARAYA GELDİ

Radyo SDÜ’nün FM 97.0 bandından yeniden yayına başlaması nedeniyle düzenlenen kokteyle Süleyman Demirel Üniversitesi’nin II. Dönem emekli Rektörü Prof. Dr. Mehmet Lütfü Çakmakçı, III. Dönem Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve hâlihazırdaki V. Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı katıldı.

ÖZTÜRK: “YAKIN ZAMAN İÇİNDE TV YAYININA DA BAŞLAYACAĞIZ”

SDÜ Ertokuş Bey Dersliklerinde düzenlenen kokteylde bir konuşma yapan Radyo- Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yasin Öztürk, televizyon frekansı da aldıklarını ifade etti. Karasal yayıncılığın dijital çağda isteğin an istediğin içeriği görme şekline evrildiğini anlatan Öztürk, şu ifadelere yer verdi: “Yayın sektörü nereye gidiyorsa SDÜ olarak biz de orada iz bırakacak şekildi yer almak istiyoruz. Yakın bir süreç içerisinde televizyon yayıncılığına da başlayacağız.”

SDÜ RATEM Müdürü Öğretim Görevlisi Yasin Öztürk ”Bu kurumun tekrar ayağa kalkıp yürümeye başlaması için çok çaba harcandı. Çok emek verildi. Herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

EN ÖNEMLİ FAYDASI SEKTÖRE TECRÜBELİ KİŞİLER KAZANDIRMAK

Radyo SDÜ’nün geçmişte olduğu gibi kitle iletişim kanallarının en önemli unsurları için tecrübeli kişiler yetiştirmeyi misyon edineceğini belirten Öztürk, “Burası büyük bir okul. Onun için çok önemsiyoruz. Altyapımız tamamen değişti. IP tabanlı yayın sistemimiz var.

Ayrıca karasal yayın televizyon frekansı da aldık. Artık bilgi çağında yayıncılık istediğin an, istediğin yerde, istediğin içeriğe erişme şekline evrildi. Biz de SDÜ olarak yayın sektörü nereye gidecekse iz bırakacak, ilham verecek şekilde orada olmak istiyoruz” şeklinde hedef çizdi.

KATKI VEREN ZİRAAT BANKASI ISPARTA ŞUBESİ’NE ‘TEŞEKKÜR BELGESİ’

Radyo SDÜ’nün yeniden isteyen herkesle buluşması için gerçekleştirilen çalışmalara katkı sağlayan Ziraat Bankası Isparta Şubesi’ne de ‘Teşekkür Belgesi’ verildi. Kurum nezdinde Teşekkür Belgesi’ni Ziraat Bankası Isparta Şube Müdürü İsmet Öztürk’e Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı takdim etti.

Kokteyl ve konuşmaların ardından davetliler SDÜ Doğu Yerleşkesi Ertokuş Derslikleri’nde konuşlandırılan Radyo SDÜ’nün açılışını yaptı, kurdelesini kesti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.