Fransız Senatör’den İşbirliği Mesajı

BAKA organizasyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi eski Başkanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetiyle Antalya’ya gelen Fransız Senatör Nathalie Goulet, görüşmelerinde işbirliği mesajları verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2013 11:49
Fransız Senatör’den İşbirliği Mesajı

BAKA organizasyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi eski Başkanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetiyle Antalya’ya gelen Fransız Senatör Nathalie Goulet, görüşmelerinde işbirliği mesajları verdi.

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın makamında kabul ettiği Senatör Goulet, Antalya Serbest Bölgesi, Antalya İhracatçılar Birliği, Antalya Sanayi ve İşadamları Derneği yöneticileri ve firma yetkilileriyle biraraya geldi ve ticari ilişkilerin artırılması için organizasyonların düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye-Fransa Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı da olan Fransız Senatör Goulet’i makamında kabul eden ve Antalya’da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden BAKA Yönetim Kurulu Başkanvekili Vali Ahmet Altıparmak, Antalya’nın turizm ve ticarette Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile entegre bir yapıda olduğunu belirtti.

Vali Altıparmak, işbirliğine hazır olduklarını belirterek Antalya’ya Fransız parlamenterler, işadamları ve basın mensuplarını beklediklerini kaydetti. Kabulü için Vali Altıparmak’a teşekkür eden Senatör Goulet de, Antalya’da bulunmaktan büyük keyif duyduğunu ifade etti.

BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek ve Uzman Seyitcan Altınkaynak’ın eşlik ettiği Türkiye-Fransa Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Senatör Goulet, Antalya Serbest Bölgesi (ASBAŞ) yetkilileri ile biraraya geldi.

ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses’ten Antalya Serbest Bölgesi’ndeki firmalar hakkında bilgi alan Senatör Goulet, bölgedeki bazı firmaları ziyaret etti. Vicem Yat firmasının üretmekte olduğu yatta incelemede bulunan Fransız Senatör, serbest bölgede faaliyet gösteren medikal firması Maquet Genel Müdürü Murat Çalık’tan gezdiği firma ile ilgili bilgi aldı.

Serbest bölgedeki üretim ve ihracat konularında bilgilendirme yapılan Fransız Senatör Goulet, Antalya İhracatçılar Birliği (AİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı ve Genel Sekreteri Fisun Evrensevdi ile biraraya geldi. Senatör Goulet’e Antalya’nın ihracatı ve öncelikli sektörleri hakkında bilgilendirme yapılan toplantıda EXPO 2016 tanıtım filmi de izlendi. AİB Başkanı Satıcı, tarım, kesme çiçek ve mermer sektörlerinin bölge ihracatındaki önemine dikkat çekti.

Toplantıda, karşılıklı olarak üzerinde çalışılması gereken sektörlerin belirlenerek bir yol haritası oluşturulması gerektiği, bu doğrultuda BAKA ve AİB organizasyonu yıl sonuna doğru Fransa’da bir program yapılabileceği gündeme geldi.

Senatör Goulet, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu ile buluştu. Antalya iş dünyası konusunda bilgi verilen ANSİAD’daki toplantıda Senatör Goulet, Antalyalı işadamları derneklerinin Fransa’ya gelmesi, Fransız senatörler ve işadamlarından oluşan heyetle tekrar Antalya’ya gelmek istediğini belirterek, ticari ilişkilerin geliştirilmesi için ortak adım atılması gerektiğini vurguladı. Fransız Senatör Goulet, 3 günlük Antalya gezisini tamamlayıp 18 Şubat’ta ülkesine dönmek üzere Antalya’dan ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.