Fuar Alanı İçin Düğmeye Basıldı

Fuar Alanı İçin Düğmeye Basıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2015 10:50
Fuar Alanı İçin Düğmeye Basıldı

İstanbul yolu üzerinde fuar alanı olarak ayrılan mülkiyeti Özel İdare'ye ait 75 dönümlük arazi üzerinde AFİUM veya yarı açık AVM şeklinde proje uygulanması için düğmeye basıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Özel İdare teknik personelinin çalışmalara başladığını söyledi.

İl Özel İdare’nin Organize Sanayi Bölgesi yanında bulunan 75 bin metre karelik fuar alanı arazisinin Isparta'nın sosyo ekonomik ve turizmine kazandırılması için daha önce çalışmalar yürütülse de etkili bir sonuç alınamamıştı.İl Genel Meclisi arazi üzerinde Afyonkarahisar'daki AFİUM tarzı bir AVM veya yarı açık yarı kapalı AVM projelerinin uygulanabileceği projeler için düğmeye bastı

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, OSB yanında bulunan fuar alanında AFİUM tarzı bir AVM veya yarı açık yarı kapalı AVM projeleri için ulusal proje yarışmasına çıkılacağını söyledi. Bunun için Özel İdare teknik personelinin çalışmalara başladığını belirten Bolat, seçimlerden sonra konunun Meclis gündeminde olacağını söyledi

ULUSAL PROJE YARIŞMASINA ÇIKACAĞIZ
Konunun Mecliste görüşülüp komisyona havale edileceğini kabul edildiği takdirde ulusal çapta bir proje yarışmasına çıkılacağını ileten Bolat, " Projemiz oluştuktan sonra alan projesi çıkacak. Bu alan proje üzerinde yetkili organlar değerlendirip bu yarışmaya çıkılacak. Hangi proje seçilirse ihaleye çıkılacak. Kat karşılığı ile ihaleye çıkmak istiyoruz. Burayı İl Genel Meclisinin görev süresi bitmeden önce tamamlamak arzusundayız. Ayrıca Isparta'nın yöresel ürünlerinin sergilenebileceği bir alanın da olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

KONU MECLİSİN GÜNDEMİNDE
Öte yandan fuar alanı konusu önceki günkü İl Genel Meclisi toplantısında yeniden gündeme getirildi. Özel İdareye ait fuar alanıyla ilgili bilgi almak isteyen MHP'li meclis üyesi Cengiz Kocabaş, fuar alanına ilişkin herhangi bir talebin olup olmadığını sordu.

Bunun üzerine söz olan Ak Partili Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, 2006 yılından bu yana yaşanan süreci anlattı. Özdemir, "2006 yılında Organize sanayi bölgesinde fuar alanı olarak ayrılmış 75 dönümlük arsayla ilgili biz ilk il genel meclisi olduğumuzda bir takım çalışmalar yaptık. Gümüşgün Köyünün arsalarıydı. Biz orada Isparta tanıtımıyla ilgili çok şey beklemeden, sadece Isparta tanıtımı olsun diye toplulaştırdığımız bir arsadır. 2006 yılından bugüne kadar Isparta Ticaret ve Sanayi odası dahil bütün arkadaşlarımızla birlikte buraya Isparta ve tanıtımla ilgili ne yapabiliriz diye çok çalıştık, çok gayret sarf ettik.

ŞARTLARI SİZ KOYUN DEMEMİZE RAĞMEN TALEP GELMEDİ
Fakat çeşitli spekülasyonlar, yani oranın Antalya'ya kilometre olarak uzaklığı, oradan geçen bir otobüs firmasının veya kamyoncuların veya alışverişle ilgili olan konularda çok farklı söylemler ortaya çıktı. Biz bu söylemlerin hiçbirine inanmadık. Yani o bölgenin çok rantabl olabileceğini, Afyon'daki Cumhuriyet tesisleri gibi, Özdilek gibi gerçekten profesyonel bir çalışma yapılırsa Isparta tanıtımına ciddi katkı sağlayacağını ne kadar söylediysek de kimse buna aldırış etmedi, bir yatırımcı da gelmedi. İstanbul'dan, Ankara'dan, İstanbul'da yaşayan hemşerilerimiz dahil olmak üzere bunların hepsine artık öyle bir duruma geldik ki; ne yaparsanız yapın, yeter ki Isparta tanıtımını uygulayalım. Yurt arsasında olduğu gibi çok fedakarlık edebileceğimizi ve orada bir benzinlik ruhsatı olduğunu hatta Karayollarından o dönemde önüne bir kavşak izninin alındığını bile söylememize rağmen ciddi bir yatırımcı gelmedi. Biz yatırımcı bekliyoruz oraya. Şartları kendiniz koyun dediğimiz halde yine kimse gelmedi.

OSB YÖNETİMİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR
En son Süleyman Demirel Organize Sanayi yönetimi orada bir organize sanayinin showroomu ile ilgili veya organize sanayinin genişlemesiyle ilgili bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmayı bize bildireceklerini biliyoruz. O çalışmayla da ilgili şuanda organize sanayi yetkilileri ne durumdadır, çalışma ne aşamadadır hiç bir arkadaşımızın bildiğini sanmıyorum. Süreç bu şekilde devam ediyor. Bir talepli yok. Talepli olursa oradaki amacımız belli. Isparta tanımı yapılacak şekilde bir proje uygulanması gerekiyor.

ÖNEMLİ BİR BÖLGE
Kara Havacılık Okulu oraya yapılacak. Aslında bölge olarak çok önemli bir yer. Yani Kara Havacılık Okulu açıldıktan sonra oraya yapılabilecek fuar alanının dışında bir apart vb. konaklama ile ilgili yer olsa bile orasının aslında ciddi şekilde çalışacağına inanıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.