Fuar Oldukça Verimli Geçti

Dünyanın ve Avrupanın turizm devlerinin yer aldığı Berlin Turizm Fuarına katılan Barida Hotels Isparta’yı en iyi şekilde tanıttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2013 13:31
Fuar Oldukça Verimli Geçti

Fuarla ilgili bilgiler aktaran Barida Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Sami Öngör, “Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yıl 47.si düzenlenen ve dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan ITB Berlin Turizm Fuarında Türkiye 105 stant ve 122 katılımcı firma ile temsil edildi. Türkiye stantları büyük ilgiyi gördü. Türkiye bu yıl ITB Berlin Fuarı'nda ilk kez deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra doğal ve alternatif turizm olanaklarının da tanıtımını yaptı.

6-10 Mart tarihlerinde arasında açık olan fuarda dünyanın en büyük turizm ve seyahat fuarı organizasyonu olan ITB Berlin Turizm Fuarına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Antalya, Denizli, Adana, Diyarbakır ve Erzurum Valileri, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz Protokol olarak katıldılar.

ITB Berlin’e genel olarak bu sene 188 ülke, 10 bin 644 katılımcı, 113 bin turizm profesyoneli ve 60 bin tatilci ziyareti ve 94 ülkeden 7 bin gazetecinin katılımda bulundu.

İlimizin tarihi ve turistik bölgelerinin tanıtımını elimizden geldiğince yaptığımız Fuarda; sağlık ve kültür turizmi ile ilgili olarak, ülke turizminin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, Türkiye’nin turizmini bilinen üç etkenden kurtararak katma değeri yüksek tarih, sağlık, inanç turizmi modeli üzerinde yoğunlaşılması gerektiğini vurguladık.

Fuarda, ayrıca Alman Medikal Wellness Derneği yetkilileri ile görüşmelerde bulunduk. Bu kapsamda Barida Rose Day SPA & Wellnes İşletmecimiz Sayın Burak Akpınar Isparta’nın Gül ürünleri ile ilgili olarak ve de SPA bakımlarında kullandıkları Organik Gül Ürünleri ile ilgili bir tanıtım yaptı. Alman Alman Medikal Wellness Derneği yetkilileri Dr. Stephan Engels, Lutz Lungwitz, Stephan Ritter, Prof. Dr. Joachim Willms bu ürünler ve bakım ritüellerinden oldukça etkilendiler. Gül ürünlerinin organik olması ve uluslararası firmalardan organik sertifika almış olması ve de dünyada ilk kez otelimizde uygulanan bakım reçeteleri yetkililerin dikkatinden kaçmadı.

Isparta’nın son aylarda gündemde olan sağlık turizmi ile ilgili de çalışmalarda bulunduk. Rusya, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Almanya, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerden hastaların Isparta’ya yönlendirilmesi için Almanya'daki sağlık acenteleriyle işbirliği yapılması konuları ön plana çıktı. Biz de Alternatif Turizm kapsamında çeşitli temaslarda bulunduk. Isparta'nın hem kültürel hem İnanç Turizminde ve Sağlık Turizminde neler yapılabileceği konusunda çok sayıda alanlarında isim yapmış tur operatörü ve turizm şirketleri ile de görüşmeler gerçekleştirdik.

Görüşmelerimizde hem bölgemizin hem otelimizin tanıtımı bakımından çeşitli bilgilendirmelerde bulunduk. Yaptığımız temaslar ve görüşmeler kapsamında ITB Berlin Turizm Fuarı oldukça verimli geçti” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.