Futbol Kulüplerinin Gözdesi Davraz

Isparta Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Fevzi Özdemir, Davraz Kayak Merkeziyle yüksek rakımlı sporcu aktivite merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini ve artık marka olmaya başladığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Haziran 2011 20:31
Futbol Kulüplerinin Gözdesi Davraz

Isparta Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Fevzi Özdemir, Davraz'da marka takımların kamp yaptığını belirterek, "Davraz Kayak Merkezi, kışın kayak aktivitesinin yanında, yazında yüksek rakım ve iklimi nedeniyle futbol takımlarının kondisyonlarını yükseltmek için tercih ettiği kamp merkezlerinden birisi haline geldi" dedi.

Davraz'da ki altyapı eksikliklerinin tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Özdemir, "Davraz Kayak Merkezi'nde özelikle futbol turizmine yönelik yatırımlar yaptık. İl Özel İdaresi tarafından standartlara uygun zemini ve çim bakımına varıncaya kadar dört dörtlük iki saha inşa edildi. Sirene Otel'in sahalarıyla artık burada 5 sahamız var" diye konuştu.

"DAVRAZ'DA KAMP YAPAN TAKIMLAR BAŞARILI OLUYOR"

Davraz'da geçen yıllarda Süper Lig ve Bank Asya Lig'i takımlarının yanı sıra Balkanlar ve Azerbaycan'dan takımlarının kamp yaptığını hatırlatan Özdemir, "Bu takımlara baktığımızda yüzde 70'nin başarılı olduğu gördük. Trabzonspor bir önceki yıl Türkiye Kupası'nı aldı bu sezon gönüllerin şampiyonu oldu. Şampiyonlar Liginde oynuyor. Antalyaspor'un durumu iyi konumda Mersin İdman Yurdu, Samsunspor süper lige çıktı. Davraz'da bir tılsım var. Burada rakım yüksekliğiyle birlikte kondisyon çalışması yapan takımların başarılı olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Davraz'da kapalı spor salonu kurmak için çalışmalara başladıkları müjdesini veren Özdemir konuşmasını söyle devam etti:

"Davraz'da diğer spor dallarında uğraş veren sporcular için de kapalı spor salonu yapılması için çalışmalara başladık. İkinci bir durum buraya sporcu aktivite merkezi olduğu için artık kapalı spor salonu yapma ihtiyacı da doğdu. Sadece futbolcular değil güreşçi, halterci, boksör, atlet gibi sporcuların kondisyon depolaması için çalışma yapacağız."

‘DAVRAZ CUP BAŞLIYOR’

Antalya'ya gelen futbol takımları için turnuvalar düzenlendiğini hatırlatan Özdemir, "Biz de Isparta'da Davraz Cup Turnuvası düzenleyeceğiz. Bunun için iyi bir stada ihtiyaç var. Bizim Atatürk Stadyumumuz bunun için oldukça müsait. Işıklandırma ihalesi yapıldı. Davraz Cup için engelimiz kalmıyor. Ayrıca stadın etrafına tartan pist yapılacak. Böylece Avrupa atletizm şampiyonalarına hitap edilebilecek bir pist çalışması yapılacak" diye konuştu.

Hedeflerinin marka takımları Davraz'a çekebilmek olduğunu kaydeden Özdemir, "Davraz'da telesiyej ihalesi bitti. Yeri tespit edildi. Bu sezon 2 bin 344 metre yüksekliğe çıkılabilecek, kapalı 4 koltuklu telesiyej sistemini devreye sokuyoruz. Artık kayak sezonu bir ay önce başlayacak. Artık kasım sonunda kayak sezonu açılacak ve daha uzun sürecek" açıklamalarında bulundu.

eğirdirhaber

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.