Galatasaray'da İlk Ayrılık

Şampiyon olan Galatasaray Medical Park'ta ayrılık var.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2013 11:41
Galatasaray'da İlk Ayrılık

Galatasaray Medical Park'ın bu sezonki şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Senegalli oyuncu Boniface Ndong basketbolu bıraktı. Sarı-Kırmızılı kulüp, Ndong'a resmi siteden teşekkür etti.

İşte kulüpten yapılan açıklama:
Galatasaray Medical Park'ın başarılı oyuncusu Boniface Ndong profesyonel basketbol kariyerini noktalama kararı aldı.

23 sene sonra gelen şampiyonlukta büyük pay sahibi olan 36 yaşındaki Senegalli pivot sarı kırmızılı formayla bu sezon oynadığımız 58 maçın 56'sında sahaya çıkarak müthiş bir istikrar sergiledi. Ndong sol el tarak kemiğinde oluşan kırık sebebiyle normal sezonun son iki maçında forma giyememişti. Galatasaray Medical Park'ta 38 lig, 12 Eurocup ve 6 Türkiye Kupası maçı oynayan yıldız oyuncu 484 sayı (ort. 8,6) 281 ribaund (ort. 5,0) içeren bir performans sergiledi.

Beyefendi ve mütevazı kişiliğiyle büyük bir saygı uyandıran deneyimli oyuncu sürekli gülümseyen yapısıyla da takım kimyasının oluşumuna yoğun destek vermişti. Play-off final serisi ikinci maçın bir gün öncesinde ciddi bir bel spazmı geçiren ve oynamamasına kesin gözüyle bakılan Ndong ağrılarına karşın mücadelede yer almak istemiş ve beş dakika bile sahada kalsa takım arkadaşlarına büyük bir ilham vererek seriyi 2-0'a getiren kritik galibiyetin mimarlarından olmuştu. Boniface final serisinin kalan bölümünde de şiddetli ağrıları devam etmesine rağmen büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek arkadaşlarını yalnız bırakmamıştı.

İzmir'de Pınar Karşıyaka önünde kazanılan seriyi 3-0 getirip finale kalmamızı sağlayan maça Ndong'un 23 sayı, 9 ribaund içeren performansı damga vurmuştu. Galatasaray formasıyla en çok sayıyı bu maçta kaydeden dev pivot final serisinin beşinci maçında da Banvit'e karşı 16 sayı, 5 ribaund üretip şampiyonluğu getiren isimlerin başında geldi. Önemli maçlarda her zaman etkili bir oyun ortaya koyan Ndong Anadolu Efes'e karşı 16 sayı, 13 ribaund ile double double yapmıştı. Senegalli yıldız Eskişehir'de oynanan Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Ülker önünde 12 sayı, 6 ribaund kaydetmişti. Boniface Eurocup'ta oynanan Unics Kazan maçında 14 ribaund çekmiş ve Galatasaray formasıyla en çok ribaundu bu maçta almıştı.

Boniface Ndong'a emeklerinden ötürü teşekkür eder, bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.