Galatasaray'dan Emenike ve Cardozo Açıklaması

Galatasaray Basın Sözcüsü Ergün, 11 yabancısı bulunan Fenerbahçe’nin Cardozo ve Emenike’yi KAP’a bildirmesi için “Çelişki olduğunu düşünüyorum” dedi. “13 yabancıyı elbette oynatamayacaklar. Tribünde oturtacaklar” diye ekledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2013 11:31
Galatasaray'dan Emenike ve Cardozo Açıklaması

Sınırlama kapıda
TFF’nin yürürlüğe koyduğu yabancı sınırlaması Galatasaray ile Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirmişti. Sarı-Kırmızılılar, 6+2+sınırsız kuralının devam etmesini isterken, Sarı-Lacivertliler ise 6+0+2’nin yürürlüğe girmesini savunmuştu. Fakat Kanarya, 11 yabancı bulundurmasına karşın, Cardozo ve Emenike ile görüşmelere başlandığını KAP’a bildirmişti. 13 yabancı futbolcunun ne olacağı sorusu gündeme gelmişti.

Dava devam ediyor
Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Sarı-Lacivertlilerin bu hamlesini “Çelişki. Ben çelişki olduğunu düşünüyorum. Fakat onların tasarrufları hakkında yorum yapmak bize düşmez” diye değerlendirdi. 13 yabancıyı ne yapacakları konusunda ise “Elbette oynatamayacaklar. Herhalde tribünde oturtacaklar” yorumunu yaptı. Galatasaray, AB vatandaşı oyuncularının yerli statüsünde sayılması için başlattığı hukuk savaşını sürdürüyor.

‘Bosman’ı kullanabiliriz’
Bosman Kuralları adıyla dünyada bu uygulamanın başlamasını ve “en fazla 3 yabancı transfer edilebilir” hükmünün tarihe karışmasını sağlayan isim ise Belçikalı eski futbolcu Jean Marc Bosman. Şükrü Ergün, Bosman’ın Galatasaray’a verdiği desteği ise “Herhangi bir kısıtlamaya karşı olması düşünülemezdi. Kendisinden beklendiği gibi bizi destekleyen açıklama yaptı” dedi. Bosman’ın desteğinin dava için kullanılıp kullanılmayacağı konusunda ise “Eğer görüş olarak dava dosyasına konması gerekirse koyabiliriz” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.