Galericiler Sitesine Gitmek İstemiyorlar

30 Eylül 2012ye kadar şehir merkezinden taşınmaları zorunlu tutulan oto galericileri, önceki gün Sanayi Alyans Düğün Salonu'nda bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2012 18:25
Galericiler Sitesine Gitmek İstemiyorlar

30 Eylüle kadar şehir merkezinden taşınmaları istenen 2. el oto galericileri, fiyatların yüksek olması ve yetersiz alan olması nedeniyle Galericiler Sitesi'ne gitmek istemiyorlar.

30 Eylül 2012'ye kadar şehir merkezinden taşınmaları zorunlu tutulan oto galericileri, önceki gün Sanayi Alyans Düğün Salonu'nda bir araya geldi.

.Sav Yolu üzerinde yapımı tamamlanmak üzere olan Oto Center'in yetersiz olması ve kira ücretlerinin fazla olmasından yakınan galericiler, taşınma zorunluluğuna tepki gösterdiler.

Oto galerici Ahmet Demir, meslektaşları adına şu açıklamayı yaptı: "Bize gösterilen alan yetersiz. Nasıl Belediye mahrukatçılara site yaptı, bize de yapsın. Bizde öderiz borcumuzu. Şimdi bu bizim mevcut yapılan galericiler sitesinin arkasında belediyenin tahsis ettiği yerler var. Ama bizde değil veya kooperatifte değil. Halkın kendisinde. Ama halk oraya kendi bir şey yapamıyor. Diyorlar ki oraya mevcut kooperatifin yapımına devam edelim. Ama ben razı değilim. Neden? 250-300 milyara dükkân yapmaya razı mısınız arkadaşlar? Bugün 50-60 milyara bir yer alsak yapımıyla 100 bin lirayı bulmaz. Bunun o kadar para tutacağına inanmıyorum." dedi.

Dertlerini Vali'ye ve Belediye Başkanına anlatıp çare bulunmasını isteyeceklerini belirten Ahmet Demir, şöyle devam eti: "Bizim yapacağımız Valimize, Belediye başkanına çıkacağız, derdimizi anlatacağız. Valimizin kendiside eski bir galeriymiş. Şimdi sanıyor ki Vali Bey bizim 60 tane galerici arkadaşımız var. Valimiz yetiyor biliyor. Valimizin haberi yok yersiz olduğumuzdan. Benim orada dükkânı olan arkadaşlara lafım yok. Onlar ekmeği için koşturuyor. Şimdi kendi dükkânı olanlar var. Onlar kendi yerlerini bırakıp oraya 2-3 milyar kiramı versin. Kira fiyatları çok yüksek. Zaten çoğu arkadaşımızın 50 milyar birikimi var.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.