Gandiydi Hıdır Oldu

Başbakan Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu'na hıdır ismini yakıştırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2010 14:52
Gandiydi Hıdır Oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütçe görüşmelerinin ardından yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Nereye gitse, kiminle görüşse, kime hitap etse, nabza göre şerbet verdiğini, Kafdağı'nın arkasındakileri de vaat etiğini'' ifade ederek, ''Sayın Genel Başkan'ın adı o zaman Hıdır mıydı? 'Benim adım Hıdır, elimden gelen budur'; böyle mi diyeceğiz? Bir siyasi lidere, her şeyden önce ciddiyet yakışır, laubalilik değil'' diye konuşmuştu.

HIDIR OLMAKTAN ONUR DUYARIM
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmelerden gazetecilerin kendisine yönelttiği ''Başbakan'ın size yönelik konuşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna da ''Ben Hıdır olmaktan da Kemal olmaktan da onur duyarım. Geçmişte de demişti, 'Memur Kemal Efendi' diye. Efendi adamız ne olacak? Biz hiçbir zaman bir başka kişinin ismini almaktan da üzülmedik. Beni eleştirmek için Başbakan çok zorlanıyor tabii. Ne söyleyecek?'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin ''Neden sataşma nedeniyle söz hakkınızı kullanmadınız?'' sorusuna da ''Hayır, Hıdır ismini bana verirse mutlu olurum. Onu bir sataşma olarak görmedim. Sataşma olarak görseydim, bütün Hıdırlara haksızlık yapmış olacaktım'' dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA "BOL KESEDEN VAAT" SUÇLAMASI
Erdoğan TBMM'deki konuşmasında, CHP'nin hükümet ortağı olduğu her dönemin, kuyrukların, karnelerin, kısıtlamaların, zamların rekora koştuğu dönem olduğunu savunarak, ''Hesapsız, kitapsız, popülizmle, bol keseden vaat ederek iktidar ortağı olan CHP'nin, her seferinde ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini, telafisi zor faturaları bu millete ödettiğini'' söyleyip özellikle 1974 yılından itibaren CHP'nin hükümette olduğu dönemlerdeki gazete haberlerinden örnekler vermişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan'ın bu sözlerini, ''CHP'yi eleştirmek için 1974'lere gitmesi, Başbakan'ın CHP'yi eleştirmekte ne kadar zorlandığını gösterir'' diyerek yanıtladı.

Bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın bütçe üzerindeki konuşmasını yüzeysel bulduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.