Gardenya Çocuk Akademisi / Burada Eğitim Bir Başka

Gardenya Çocuk Akademisi / Burada Eğitim Bir Başka

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2018 11:14
Gardenya Çocuk Akademisi / Burada Eğitim Bir Başka

Hakan Kahraman ve Asiye Demiray’ın girişiminde Hızırbey Mahallesi’nde kurulan Gardenya Montessori Çocuk Akademisi, eğitim sistemindeki farklılıkları ile öne çıkıyor.

Dünyanın en iyi eğitim sistemi olarak kabul edilen, çocukların doğal gelişimini iyi hazırlanmış bir ortamda destekleyecek şekilde tasarlanan Montessori eğitim sistemi, Isparta’da Gardenya Çocuk Akademisi’nde uygulanıyor.

Hızırbey Mahallesi’nde montessori sistemine göre inşa edilen binada eğitim veren Gardenya Çocuk Akademisi’nin öne çıkan diğer bir farklılığı da bir sınıfta iki öğretmenin görev yapması. 2-6 yaş arası çocukların eğitim gördüğü Gardenya Çocuk Akademisi’nde sınıflarda hem okul öncesi öğretmen hem de İngilizce öğretmeni görev yapıyor.

BİR SINIFTA İKİ ÖĞRETMEN
Hızırbey Mahallesi’nde faaliyet gösteren Gardenya Montessori Çocuk Akademisi’nin kuruculuğunu eğitim girişimcisi Hakan Kahraman ile Asiye Demiray üstlendi. Kurucu Hakan Kahraman, montessori eğitim sistemini Isparta’da uygulayan tek anaokulu olduklarını söyledi. Bu sistemin yanı sıra bir sınıfta iki öğretmen görevlendirmesi yaptıklarını anlatan Kahraman, şöyle konuştu:



2-6 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR İÇİN
“Gardenya Montessori Çocuk Akademisi olarak 24 ay-66 ay arası çocuklara hizmet veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı e-okul sistemi ile çalışıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir kuruluşuz. Şu anda 16 kadromuz var. 6 sınıfta, 12 öğretmenimiz, 4 yardımcı çalışanımız var.

Montessori, Dünya genelinde uygulanan bir eğitim sistemi. Türkiye’de bu eğitim sistemini uygulayan 200’e yakın okul var. Biz okulu bu eğitim metoduna uygun olarak inşa ettik. Montessori bir eğitim felsefesi. Dünyada 100 yıldır uygulanıyor. Özellikle Kuzey Doğu Avrupa ülkelerinde çok fazla uygulanan bir sistem. Sistemi İtalyan bir bayan kurmuş. Bu okulu açarken eğitim modelini araştırdık ve bu modelin standartlarına göre okulu yaptık.

1300 M2 KAPALI ALAN
Çok geniş, ferah alanlar olacak. Bu eğitim metodunda oyun alanı çok fazla olacak. Belirli bir alanın doğal çim olması gerekiyor. Bu sisteme göre dizayn edilmiş bir sınıf olacak. Mesela bu eğitim modeli için 60 m2 özel sınıf oluşturduk. Buranın toplam kapalı alanı 1300 m2. Şu anda kapasitemiz 94. önümüzdeki yıl kapasite artıracağız ve 200 kontenjana ulaşacağız.

SÜREKLİ İNGİLİZCEYE MARUZ KALIYORLAR
Bizim en büyük farkımız montessori eğitim modeli uygulamamız. Diğer bir farkımız ise 1 sınıfta iki öğretmen görev yapıyor. Bir okul öncesi öğretmen var, bir de İngilizce öğretmeni var. İngilizce öğretmeni sadece İngilizce konuşuyor. Çocuklar sürekli İngilizceye maruz kalıyor. Sadece sınıfta değil, okul alanında, lavaboda, mutfakta ve diğer yerlerde sürekli İngilizce konuşuyor. Çocuklara tanıtırken ‘okul öncesi öğretmeni’ diğer öğretmenimiz için de ‘English Teacher’ diyoruz. Çocuklar burada sürekli İngilizce duyuyor.

VELİLER MEMNUN
İlk yılımızdayız. Birinci yılda tüm kontenjanımızı doldurduk. Velilerimiz memnun. Seneye kapasitemizi artıracağız. İlk dönem sonunda portfolyo sunumu yaptık. Dönem sonunda ailelerimiz geldi, öğretmeni çocuğa ne öğretti ise hepsini tek tek sunum yaptı. Velilerin çok hoşuna giden bir sunum oldu. Her veliye bir saat verdik, çocuğu ile birlikte geldiler ve sunum yapıldı. Veliler için bu uygulama ütopik geldi. Bir okul öncesi, bir İngilizce öğretmeni uygulaması çok mantıklı gelmedi. Ama bire bir yaşayınca faydasını gördüler. Aynı şeyi ikinci dönem sonunda yapacağız. Ne öğrendiler ise sunumunu yapacaklar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.