Gaz Sızdıran Kuyu Kapatıldı

Isparta merkez Yakaören Köyü'nde 2008 yılında termal su arama çalışmaları kapsamında açılan ancak karbondioksit gazı çıkardığı tespit edilen kuyu kapatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2011 15:02
Gaz Sızdıran Kuyu Kapatıldı

Kuyunun başında Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'i arayıp müjdeli haberi veren Vali Memduh Oğuz yaptığı telefon görüşmesini hoparlörden vatandaşa dinletti.

Isparta'da 2008 yılında dönemin Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Balaman tarafından Yakaören Köyü'nde termal su arama çalışmaları kapsamında açılan ancak 620 metre derinlikte meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan karbondioksit gazı nedeniyle köylüyü zor durumda bırakan kuyu bugün kapatıldı. Çıkardığı gaz nedeniyle hayatı tehdit eden kuyunun resmen kapatıldığını belirten Vali Oğuz, kuyunun kapatılmasının ardından konuyu yakından takip eden Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek'i telefonla arayarak, müjdeli haberi verdi. Çiçek'e telefonda, "Sayın bakanım gaz kuyusunun üzerinde vatandaşlarla birlikte duruyoruz. Köylü vatandaşlarımız da sizi duyuyorlar. Kuyu meselesi kapandı, müjdeyi veriyorum" diyen Vali Oğuz, yaptığı görüşmeyi telefonun hoparlöründen hem gazetecilere hem de vatandaşlara dinletti.

DEMEK Kİ İŞ BİLMEZLİK VARMIŞ
Konuyla ilgili eski Vali ve şimdiki CHP Isparta milletvekili adayı Ali Haydar Öner'e yönelik eleştirilerde bulunan Bakan Çiçek ise telefonda şunları söyledi: "Bu bizim için önemli. Biz de Ankara'dan bu konuda epey çaba safettik. Ama maalesef o zamanki sayın Vali bu işin imkansız olduğunu söylemeye çalıştı. Demek ki, iş bilmezlik varmış. Şimdi siz geldiniz Türkiye'nin kendi imkanlarıyla bu işler kısa zamanda çözülebiliyormuş. 'Geçmiş olsun' diyorum. Çünkü çok sıkıntılı bir konuydu o. Emeği geçen arkadaşlarımıza, TPAO'ya ve orada çalışan herkese teşekkür ediyorum. Demek ki, iş bilmezlerle yola çıktığımız zaman sıkıntıya giriyoruz. Bunu da Ispartalı hemşehrilerimiz herhalde değerlendirecektir" dedi.

Vali Oğuz, telefon konuşmasının ardından kuyunun kapatılmasına yönelik yapılan çalışmaların göz boyamadan ibaret olduğu iddialarına da yanıt vererek, "Kuyu laf olsun diye kapatılmadı. Burada köylü şunu bilsin. 2 senedir biz burada niye bu zehiri kokladık" dedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Daire Başkanı Serdal Azarsız da kuyunun kapatılmasında Vali Oğuz'dan büyük bir destek aldıklarını belirterek şunları söyledi: "Başından beri içindeyim. O dönem hem belediye hem de o zamanki valimizle yaptığımız diyaloglarda bu işin bir sorumlusunun olması gerektiğini söyledik. Burada kafasını taşın altına sokacak birisi gerekiyordu. Öyle bir karşılık alamadığımızdan dolayı biz bu işe başlamamıştık. Ama sayın Valimiz geldi, sorumluluğu üzerine aldı. Bu bize bir güç verdi. Biz de bu güçle kuyuyu kapattık" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum