Gazeteciler Rektör İbicioğlu’nu Ziyaret Etti

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve yönetim kurulu üyeleri, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2012 12:14
Gazeteciler Rektör İbicioğlu’nu Ziyaret Etti

Gazeteciliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu söyleyen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurumlar arası iletişimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde basının önemli bir yeri olduğunu vurgulayan İbicioğlu, Üniversitenin tüm faaliyetlerinin sağlıklı, etkin ve diğer kurumları motive edecek şekilde halka sunulması ve Isparta’ya yansıtılması, Isparta’nın problemlerinin de üniversiteye ulaştırılmasına sağladıkları katkıdan dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

Isparta’nın problemlerinin çözümünde SDÜ yönetiminin üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu belirten İbicioğlu “Isparta’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin her yerde tanıtılmasına önem veriyoruz. Üniversite olarak hiçbir zaman şehrimizle ilgili karamsar bir tablo çizmek istemiyoruz. Biz sahip çıkalım ve görevimizi yerine getirelim. Isparta’yı bilim ve kongre merkezi yapmak ve hak ettiği yere getirmek gibi bir hayalimiz var. Cumhurbaşkanı ve siyasi dahileri yetiştirmiş olan ilimizi daha da ileriye götürmek için elimizden geleni yapacağız. TÜBİTAK bölge temsilciliğinin bize verilmesi de Isparta’nın cazibe merkezi haline gelebilmesi açısından çok önemli bir yere sahip.” dedi.

Isparta’nın gelişimine katkı sağlayacak her türlü projeye destek verdiklerini belirten İbicioğlu, artan üniversite sayısının rekabeti artıracağını söyledi ve ortaöğrenimden mezun olan öğrencilerin artık üniversiteye gidememe gibi bir sıkıntısı olmayacağını ifade etti. Artan rekabetle birlikte seçme olanağının da artacağını vurgulayan İbicioğlu “Rekabette kalite önemli bir husustur. Örneğin bir iş adamı üniversitenin herhangi bir fiziksel mekanını tamamlayabilir fakat kaliteli akademisyen bulma noktasında zorlanabilir. Biz de SDÜ olarak Isparta’mıza en güzeli yakışır diyoruz ve önümüzdeki yıllarda ilk 500’e girmeyi planlıyoruz. Bunlar bilimsel araştırmalar ve eğitim kalitesiyle mümkün olacaktır. Üniversite sayıları artarken biz kalitemizi koruyamaz ve artıramazsak sahip olduğumuz öğrenci sayısı aşağıya düşmeye başlar, böylelikle ekonomide aksama meydana gelir.” diye konuştu. Gazetecilerin sorularına cevap veren İbicioğlu, son günlerde Isparta’nın gündeminde olan SDÜ gelişim alanı içerisindeki 80 bin m2'lik hazine arazisinde TOKİ aracılığıyla konut üretilmesi projesi hakkında bilgi verdi.

Isparta'nın menfaatleri için daima birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını ifade eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ise "üniversitenin şehirle bütünleşmesi" projelerini takdirle karşıladıklarını ve bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.