Gazi Lisesi Kapatılıp Yurt mu Olacak?

Velilerin, çocuklarını kayıt ettirmek için kapısında kuyruk olduğu; Isparta’nın en güzide Liselerinden bir tanesi olan Gazi Lisesi kapatılmak üzere.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2011 15:54
Gazi Lisesi Kapatılıp Yurt mu Olacak?

 

Velilerin, çocuklarını kayıt ettirmek için kapısında kuyruk olduğu; Isparta’nın en güzide Liselerinden bir tanesi olan Gazi Lisesi kapatılmak üzere.

GAZi LiSESi’NDE ŞOK
Dershane binasının üst katındaki dersliklerin olduğu salona demir parmaklıklar takılarak asma kilitle kilitlendi..

1600’DEN, 600’E DüŞTü
Yine Gazi Lisesi’nde; bir tarihte öğrenci sayısı tam 1600’lerdeydi. Şimdi bu rakam, yaklaşık 600’lere kadar geriledi...

GAZi LiSESi BiNASI YURT OLUYOR?
Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Gazi Lisesi'nde istenmeyen gelişmeler yaşanıyor. 1985 yılında Gazi Lisesi olarak kurulan, daha sonra Eğitim Enstitüsüne çevrilen, ana binası Süleyman Demirel Üniversitesi Konukevi’ne tahsis edilmiş Gazi Lisesi; 2011 yılında Sosyal Bilimler Lisesi’ne dönüştürülmek, binanın Sosyal Bilimler Lisesi Yurdu olarak kullanılması amaçlanıyor.

Elindeki mevcut öğrenci ve öğretmenlerinin, Isparta’daki diğer liselere dağıtılması için çalışmaların olduğu söyleniyor. ZAFER’e gerek faks yolu ile, gerekse bizzat bürosuna gelerek şikayetlerini belirten öğrenci velileri; ismini başarılarıyla duyurmuş böyle bir lisenin, Anadolu Lisesi’ne çevrilmemiş olmasını yadırgıdaklarını ifade ettiler.

DEMİR PARMAKLIKLAR TAKILDI
Bu amaçla, 2009 - 2010 öğretim yılında alttan öğrenci almayan Gazi Lisesi, binanın üst katlarındaki bazı dersliklere parmaklıklar takılarak asma kilitle kilitlendiğinin altı çizildi.

TACETTİN YILMAZ İLE GÖRÜŞTÜLER
Tarihi  değer ve misyonunu yitirmemek için Eğitim camiasından bir komisyon kurulduğu; aynı komisyonun Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ile görüştüğü ifade edildi.

ÖĞRENCİ VE VELİLER ÇIRPINIYOR
Uzun yıllardır birçok başarılı öğrenciyi bünyesinden mezun eden Gazi Lisesi’nin şu anki mevcut durumuna öğrenci velileri isyan ediyor. Hatta yine ZAFER’e gelen istihbaratlar arasında; Gazi Lisesi’nden mezun olmuş birçok kişinin de bu konu ile ilgili olarak imza toplamaya başlayacakları ve mezun oldukları liselerine sahip çıkacakları söylendi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum