Gaziantep'te Bombalı Saldırı: 9 Ölü, 69 Yaralı

Gaziantep'te düzenlenen bombalı saldırıda 9 vatandaşımız öldü 69 vatandaşımız da yaralandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2012 13:57
Gaziantep'te Bombalı Saldırı: 9 Ölü, 69 Yaralı

PKK’lı teröristler Gaziantep’te bu akşam bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırıyla bayramı kana buladı.

Polis merkezini hedef alan saldırıda ortalık savaş alanına dönerken 2 halk otobüsüyle 2 otomobil alev alev yandı, çevredeki işyerleri ve evlerle araçlar hasar gördü. Zaman ayarlı bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 9 kişinin öldüğünü, 69 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Patlama, kentin en merkezi yerlerinden Şehitkamil İlçesi’ndeki Karşıyaka Polis Merkezi önünde saat 19.45 sıralarında meydana geldi. İşyerlerinin bulunduğu bölgede, akşam saatinde caddenin en kalabalık olduğu sırada tahrip gücü yüksek patlayıcı yüklü otomobili Polis Merkezi’ne 10- 15 metre uzaklıkta park edip ayrılan bir terörist, uzaktan kumandayla bombayı infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte otomobil havaya uçarken, durakta yolu indirip bindiren 2 halk otobüsü ile yabancı plakalı bir otomobil alev alev yanmaya başladı, çevredeki binaların camları kırıldı, araçlar tahrip oldu.

Gaziantep'teki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 9 kişinin kimliği belirlendi.

Gaziantep'te terör örgütü PKK'nın Karşıyaka Polis Merkezi yakınında bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda hayatını kaybeden 9 kişinin kimlikleri belirlendi.

İşte bombalı saldırıda hayatını kaybedenler:

Onur Fikret Aker (21) 1991 doğumlu, Şırnak'ta asker, bayram iznine gelmişti. Gaziantep'in Islahiye ilçesi nüfusuna kayıtlı.

Duygu Aker (21) 1991 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı

Almina Melisa Aker 1 yaşında 2011 Gaziantep doğumlu.

Süleyman Alkan 3 yaşında 2009 doğumlu Gaziantep Yığınlı Köyü'ne kayıtlı

Sevgi Gülperi İnanç 11 yaşında 2001 doğumlu, nüfusu Adana Seyhan ilçesine kayıtlı

Davut Adak (31) 1981 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, nüfusu Diyarbakır Ergani ilçesi Dilektaşı Köyü'ne kayıtlı

Safi Canbaş (48) 1964 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyü nüfusuna kayıtlı.

İsmail Daler (30) 1982 doğumlu, İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyü'ne kayıtlı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Patlamayla alev topuna dönen halk otobüslerindeki yolcular ve çevrede bulunanlar canlarını kurtarmanın derdine düştü. Aralarında, Karşıyaka Polis Merkezi’nde görevli polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralanırken, otobüslerde alevler arasından çıkamayan bazı yolcular diri diri yandı.

BOMBALI ARAÇ ARANIYORDU

Gaziantep’te bayramı kana bulayan saldırı, polisin iki haftadır aradığı 27 E 7278 plakalı otomobille değil, 27 BE 265 plakalı otomobille gerçekleştirildi.

Şarlıurfa’nın Suruç İlçesi nüfusuna kayıtlı olan üniversite birinci sınıf öğrencisi M.E.H.’nin bomba yüklü 27 E 7278 plakalı otomobille Birecik İlçesi’nden güvenlik güçlerine ve kamu kuruluşlarına saldırı için kente geldiği istihbaratını alan polis iki haftadır bu aracı arıyordu. Teröristlerin, şaşırtma yaparak bomba yüklü aracı ya da plakasını değiştirdiği ihtimali üzerinde duruluyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.