Gaziler Muradına Erdi

Gaziler Muradına Erdi

Yayınlanma:
Gaziler Muradına Erdi

Belediye Meclisi, Gazi ve Şehit Ailelerinin aylardır yeni bir mekana sahip olmak için beklediği arsa tahsisini gerçekleştirdi. Gazi ve Şahit Aileleri Derneği Başkanı Musa İrez; “Bu konuda emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi. 

Belediye Meclisinin dün gerçekleştirilen Ocak ayı son toplantısında; geçtiğimiz yıl Ekim ayında Belediye Meclisinin MHP’li üyesi Oğuzhan Göker tarafından verilen önerge ile gündeme alınan Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneğinin ortaklaşa kullanabilecekleri derneklerine fiziksel imkanları ve altyapısı daha uygun bir yer tahsisinin yapılması konusu nihayet meclisten geçti. Meclisin dünkü toplantısına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Başkanı Musa İrez de katıldılar. 

GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİNE FATİH 

MAHALLESİNDEN ARSA TAHSİSİ 

Meclis gündeminin altıncı maddesinde bulunan; Toplantıda gündemin sekizinci maddesinde bulunan; Belediyemiz mülkiyetinde bulunan gayrimenkullerin tahsisi konularının görüşülmesi konusunda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okundu. Söz konusu raporda; “Cennet vatan ülkemizin ilelebet bağımsız kalabilmesi, birliğimizin, dirliğimizin bozulmaması, bayrağımızın gönderden inmemesi için şehadet şerbeti içen ve bu uğurda Gazi olan kardeşlerimizi ve onların bizlere emaneti olan eşleri ve çocuklarını barındıran, Isparta’mızda faaliyet gösteren Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği’nin ortak talepleri olan fiziksel imkanları ve altyapısı daha uygun bir yer tahsisinin görüşülmesi konusunda Komisyonumuzca yapılan değerlendirme sonucunda; Fatih Mahallesi 3355 ada 6 nolu parsel Sosyal Tesis Alanında kaldığından, mülkiyeti Belediyemize ait bu parselin; 2847 sayılı kanunun 7. Maddesinde belirtilen kamu yararına çalışan dernek statüsünde olduğundan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği’ne dernek işlerinde kullanılmak üzere hizmet binası yapılarak, 5393 sayılı Belediye Kanunun 75. Maddesi (d) bendi gereğince bedelsiz devrinin yapılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi. 

GÜNAYDIN; “BU ARAZİNİN TAPUSUNUN 

DA VERMEK İSTİYORUZ” 

Söz konusu gündem maddesiyle ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye ve Melis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, söz konusu arsanın bedelsiz devriyle beraber tapusunu da vermek istediklerini söyledi. 

DAL “AYNI AMAÇTAKİ DERNEK 

SAYILARI ARTMAMALI” 

Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Kadir Dal da, konu hakkında yaptığı konuşmada; “Başka bir şehit ve gazi derneğinin kurulmasının da önlenmesi gerekiyor. Isparta’da şehit ve gazi derneği 2 tane” dedi. 

GÜNAYDIN; “İKİ ARSADAN 

BİRİSİNİ BEĞENİN DEDİK” 

Bunun üzerine bir açıklama yapan Başkan Yusuf Ziya Günaydın; “3 aydır araştırıyorduk. En sonunda 2 arsayı öne çıkardık. Dün akşam grup toplantımıza dernek başkanlarımızı çağırdık. En güzel 2 arsamızdan birisini beğenebilirsiniz dedik. Kendileri bir arsayı beğendiler. Arsa köşede ve iyi bir yerde” dedi. 

İREZ; “DERNEĞİMİZİN 

100 YILLIK BİR MAZİSİ VAR” 

Toplantıda daha sonra kürsüye Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Başkanı Musa İrez geldi. Başkan İrez de konuşmasında şunları söyledi; “Biz yıllardır derneğimize ait bir yer oldun diye çok çabaladık. Meclis üyelerimizin ve sayın başkanımızın arayışları uzun zamandır devam ediyor. Belediye başkan yardımcılarımızla yoğun çalıştık. Bazen biz şurayı istiyoruz dedik uygun olmadı, bazen belediyenin gösterdiği yer 2 derneğe uygun görmedik. Derneğimizin yaklaşık 100 yıllık bir mazisi var. Derneğimiz 1915 yılında Enver Paşa’nın talimatıyla kurulmuş. Kurtuluş Savaşı, 1. Dünya Savaşı’nda ayağı sakat olanlara ve şehit ailelerine yardımcı olması amacıyla kurulmuş bir dernek. 

“ŞEHİTLERİMİZİN ŞEFAATLERİNE 

NAİL OLSUNLAR” 

Asker Dernekler Kanununda 5 tane dernek var. Bu dernekler Emekli Astsubaylar Derneği,  Astsubaylar Derneği, Anıtkabir Derneği, Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit ve Yetimler Derneği. Biz burada tarihi bir an yaşadık. Yıllardır beklediğimiz bir yeri sağ olsun başkanımız vasıtasıyla yapacağız. Daha önce derneğimize ziyarete gelen sayın valimiz ve komutanlarımız bir yer arayışına girmişti. Maalesef kamu kurumları yönünden uygun yer bulamadık. Sayın Belediye Başkanımız dün akşam bizi çağırdı ve 2 yer gösterdi. Biz bir yeri beğendik. Kendisine ve belediye başkan yardımcılarımız ile meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah Burada salonda bulunan belediye başkanımız başta olmak üzere tüm meclis üyelerimiz şehitlerimizin şefaatlerine nail olurlar. Allah hepinizden razı olsun” dedi. 

GÜNAYDIN; “ARSAYI VERMEK 

YETMİYOR, BİNAYI DA YAPACAĞIZ” 

Başkan İrez’in konuşmasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; “Arsayı vermekle bitmiyor. Projesini belediye olarak biz çizeceğiz. Yapımını da belediye ve belediye meclis üyeleriyle yapacağız. En iyi ve en kaliteli malzeme ile fonksiyonlu bir bina yapacağız. Şehit aileleri ve gazilerimizin şanına uyacak bir bina olacak. Yapımından sonra da meclis üyeleriyle birlikte açılışına gidelim” dedi. 

OY BİRLİĞİ İLE 

KABUL EDİLDİ 

Daha sonra; İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okunan söz konusu komisyon raporunu Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, meclis üyelerinin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.