Gazilerin Talebi Yine Ertelendi

Gazilerin Talebi Yine Ertelendi

Yayınlanma:
Gazilerin Talebi Yine Ertelendi

Belediye Meclisi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneğinin ortaklaşa Belediye’den istedikleri derneklerine fiziksel imkanları ve altyapısı daha uygun bir yer tahsisinin yapılması konusu bir kez daha erteledi. 

Belediye Meclisinin geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen Aralık ayı son toplantısında; Belediye Meclisinin Ekim ayında yaptığı toplantıda MHP’li üyesi Oğuzhan Göker tarafından gündeme ilave edilmesi talep edilen ve gündeme dahil edilen konu yine karara bağlanamadı. Bu konuda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporda konunun bir sonraki meclise bırakılması talep edildi.

KOMİSYON; “ÖNÜMÜZDEKİ 

AYLARDA GÖRÜŞÜLMESİ…” 

Meclis gündeminin altıncı maddesinde bulunan; Cennet vatan ülkemizin ilelebet bağımsız kalabilmesi, birliğimizin, dirliğimizin bozulmaması, bayrağımızın gönderden inmemesi için şehadet şerbeti içen ve bu uğurda Gazi olan kardeşlerimizi ve onların bizlere emaneti olan eşleri ve çocuklarını barındıran, Isparta’mızda faaliyet gösteren Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği’nin ortak talepleri olan fiziksel imkanları ve altyapısı daha uygun bir yer tahsisinin görüşülmesi konusunda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okundu. Söz konusu raporda; “Komisyonumuzca yapılan incelemeler devam ettiğinden konunun bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi uygun bulunmuştur” denildi. 

ÜÇ AY BİTTİ, DÖRDÜNCÜ 

AYDA GÖRÜŞÜLECEK 

Daha sonra; İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okunan söz konusu komisyon raporunu Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, meclis üyelerinin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edildi.

YÜREKLİ, “ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİMİZ BİZİM 

DEĞERLİ VARLIKLARIMIZDIR BEKLETMEYELİM” 

Söz konusu rapor hakkında söz alan Belediye Meclisinin MHP’li üyesi Nedim Yürekli şunları söyledi; “Bakın bu konu üç aydır meclisimize geliyor. Fakat, henüz somut bir ilerleme olmadı. Raporda da çok güzel ifade edildiği gibi, Cennet vatan ülkemizin ilelebet bağımsız kalabilmesi, birliğimizin, dirliğimizin bozulmaması, bayrağımızın gönderden inmemesi için şehadet şerbeti içen ve bu uğurda Gazi olan kardeşlerimiz. Bu kardeşlerimiz biraz önce belirttiğim gibi vatanı, milleti ve bayrağı için canını seve seve vermişlerdir. Geride ise, kucağında bebesiyle gelinler, analar, babalar kalmıştır. Bazı kardeşlerimiz de yine aynı değerler uğruna hain terör örgütleriyle çatışırken bedenlerinin bazı uzuvlarını kaybederek gazi olmuşlardır. 

“MEVCUT BİNAYI VERMEK YERİNE 

SIFIRDAN BİNA YAPTIRALIM”

Dolayısıyla, gerek şehit yakınlarımız gerekse gazilerimiz bizim çok değerli varlıklarımızdır. Onları saygımız sonsuzdur. Bu kardeşlerimizi ve onların bizlere emaneti olan eşleri ve çocuklarını barındıran, Isparta’mızda faaliyet gösteren Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği’nin ortak talepleri olan fiziksel imkanları ve altyapısı daha uygun bir yer tahsisinden çok yeni bir bina yapılması bana göre daha iyi olacaktır. Bu konuda acele edilmesi gerekmektedir” dedi. 

GÜLBOY; “HER İKİ DERNEĞİN İSTEĞİ 

DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDECEĞİZ” 

İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, Yürekli’nin konuşmasının ardından konuya açıklık getirerek; “Bilindiği gibi ilimizde bu konuda iki tane dernek var. Biz her iki dernekle de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu konunun uzamasının sebebi daha iyi bir şey yapalım istiyoruz. Bu konuda Hisar mahallesinden bir tesis gösterdik. Ancak, bu dernekler merkezde oldukları için kabul etmediler. Merkezi bir yerden yer talepleri var. Araştırmamız sürüyor” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.