GDO'lu Pirinçlere Dikkat!

Tat Bakliyat'a ait 8 ton pirince, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) olduğu gerekçesiyle Manisa girişinde el konuldu. Soruşturma kapsamında 8 gözaltı var.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2013 15:26
GDO'lu Pirinçlere Dikkat!


Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapmasında, 'Tat Bakliyat'a ait olduğu tespit edilen ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) olduğu öne sürülen yüklü miktarda pirince Manisa girişinde el konulduğu ve ilk incelemelerde pirinçlerde GDO'lu olduğunun belirlendiği ifade edildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2 Mart'ta başlattığı soruşturma kapsamında, 'Göze Tarım', 'Tat Bakliyat' ve 'Tiryaki Agro'ya ait 23 bin ton pirince GDO'lu olduğu gerekçesiyle el konuldu. Pirinçlerden alınan örnekler, TÜBİTAK'ın Ankara'daki merkez laboratuvarına gönderildi. Buradaki testlerde pirinçlerin yüksek oranda GDO içerdiği tespit edilince, söz konusu üç şirketin yetkilileri hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Konuyla ilgili Mersin Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü Organize Şubesi polisleri ortak operasyon düzenledi. Soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı. Ayrıca savcılık, Tat Bakliyat'a ait 3 parti halinde ithal edilen ve piyasaya sürüldüğü tespit edilen 8 bin ton pirincin incelenmesi için 25 ilin Tarım Müdürlüğü'ne yazı gönderdi.

RAFLARA İNMEDEN EL KONULDU
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 'Tat Bakliyat'a ait olduğu belirtilen yüklü miktardaki pirince, kente getirildiği sırada el koydu. Marketlerde satışa sunulmadan el konulan pirinçlerden alınan örnekler İzmir'deki laboratuvara gönderildi. İlk inceleme sonrasında pirinçlerde GDO'ya rastlandığı belirtildi. Manisa'da el konulan pirincin miktarı hakkında bilgi verilmezken, Yediemin Deposu'nda tutulduğu kaydedildi. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün ise konuyu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdiği, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği dile getirildi.

GDO'lu pirinç soruşturması kapsamında aralarında Tiryaki Agro, Tat Bakliyat ve Göze Tarım’ın sahipleri ile üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi, ‘Biyolojik terör’ ve ‘kaçakçılık’ iddialarıyla dün tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.