Gece gündüz Asfalt Döküyorlar

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 2012 yılı için belirlediği 80 km’lik kalıcı asfalt hedefini gerçekleştirmek için ekipler gece-gündüz çalışıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2012 13:39
Gece gündüz Asfalt Döküyorlar

Isparta Belediyesi Fen İşleri ve Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın 2012 yılı için belirlediği 80 km’lik kalıcı asfalt çalışmasını gerçekleştirmek için gece-gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Halıkent Ana yolunda 2 ayrı noktada ve Karaağaç Mahallesi 115 caddede gece geç saatlere kadar çalışmalarını sürdürüyorlar.


124 caddede Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ikinci kat asfalt çalışması sürdürüyor. Asfaltın kalitesini artırmak ve ömrünü uzatmak için yapılan çalışmaları Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da gece geç saatlerde yerinde inceledi. Yolun statik durumu, dökülen asfaltın kalitesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Günaydın, hiçbir memnuniyetsizlik göstermeden gece gündüz çalışan ekiplere teşekkür etti.


BİR GECEDE BİN 500 TON ASFALT
Günaydın ilk olarak 124 caddede yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Amerika ve Japonya’nın bütün önemli şehirlerini gezdim. Şimdi rahatlıkla söyleyebilirim ki, bizim asfalt kalitemiz dünya standartlarının üzerinde. Bu kaplama ile kalitemizin bir kat daha üzerine çıktık. Gece çalışmalarını da bizzat takip ediyorum. Bu takip bizim büyük kazancımız oluyor. Sadece bu gece 3 koldan çalışmamız sürüyor” dedi.


Başkan Günaydın, bütün ekiplerin tam kapasite çalıştığını ve bir gecede bin 500 ton asfalt döküldüğünü belirterek, “Hem gündüz hem gece 3 caddede birden çalışıyoruz. 80 km yolu yaptığımız zaman Isparta artık hem altyapıda hem üst yapıda bir numara olacak.

24 saat çalışırken 10 adet daha dev kamyona ihtiyaç duyuyoruz. Bu hafta içerisinde bu kamyonları da temin ettiğimiz taktirde çalışmalarımız bire yüz oranında artacak. Sadece bugün bin 500 ton asfalt döktük. Fabrikada üretiyoruz ve şehrimize 24 saatte bin 500 asfalt döküyoruz. İnşallah bir günde 2 bin tonu hedef seçtik. Daha önce bir günde 200 ton dökülmüyordu. 2 bin tona yükseliyoruz ama kaliteyi de artırıyoruz” dedi.

ÇALIŞMALARDA HİÇ BİR
DETAY ATLANMIYOR
Gece denetimlerini sıklaştıran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Halıkent yolu üzerinde yapılan bir diğer çalışma olan kod indirme çalışmalarını da yerinde inceledi.

Çalışmalar esnasında hiçbir detayın gözden kaçırılmadığını ve dünya standartlarında yol üretmek için bütün personelin seferber olduğunu söyleyen Günaydın, “Bu sürpriz bir çalışmaydı. Hiçbir şeye üşenmeden çalışmalar yapıyoruz.

Bütün bunları eksiksiz yapınca kalite zirveye çıkmış oluruz. Şu anda Avrupa kalitesinin üzerinde, hatasız yollar üretmeye çalışıyoruz. Şu anda özel sektörden bile iki kat daha fazla çalışıyoruz” dedi.


115 CADDE 6 GÜNDE TAMAMLANACAK
Isparta Belediyesi ekiplerinin çalışma yaptığı caddelerden bir diğeri de halk arasında Divan yolu olarak bilinen Karaağaç Mahallesi 115 cadde. Su ve Kanalizasyon ekiplerinin alt yapı çalışmalarını sürdürdüğü 1 km’lik caddede Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de asfalt kemirme çalışmalarına başladı. Gece geç saatlere kadar süren çalışmalar neticesinde caddenin 6 gün içinde kullanıma açılması hedefleniyor.

Buradaki çalışmaları da yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yolumuzu standart hale getirirken, yayalarımız da rahat bir şekilde yürüme imkanına sahip olacaklar.

Bu caddemizde şehrimizin en güzel yollarından biri haline gelecek. Gece gündüz mesai ayrımı yapmaksızın çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şimdiden bu yolumuzun da hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.