Gecikmenin Sebebi Yalvaç Belediyesi

Gecikmenin Sebebi Yalvaç Belediyesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2022 14:35
Gecikmenin Sebebi Yalvaç Belediyesi

Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer,  ilçeye TOKİ konutlarının yapılması için Yalvaç Belediyesi’nden olumlu bir adım göremediklerini belirterek, Kaymakamlık üzerinden TOKİ’ye başvurmak zorunda kaldıklarını belirtti.

BELEDİYEDEN OLUMLU BİR ADIM GÖREMEDİK

Yalvaç’ın sosyal konut ihtiyacının bir gerçek olduğunu ifade eden Özer, Ak Parti’nin Türkiye’deki birçok örnek projesinden biri olan TOKİ Sosyal Konut Projesi’nin Yalvaç’a getirilmesinin geciktiğini kabul etti. Özer, gecikmenin sebebini ise şu şekilde açıkladı,  “Yalvaç’ın yerel şartlarından kaynaklanan sorunlar nedeniyle vatandaşımızın yoğun şekilde talep ettiği TOKİ projeleri ilçemize kazandırılamamış. Piyasa şartlarının çok ötesinde bir avantajla vatandaşlarımızın ev sahibi yapan bu projenin ilçemizde de uygulanabilmesi için göreve geldiğimiz günden itibaren çaba gösterdik. Birinci önceliğimiz olarak TOKİ projelerini belirledik. Yalvaç Belediye Başkanı’na TOKİ’ye talepte bulunması için defalarca girişimde bulunduk. Isparta Milletvekilimiz Mehmet Uğur Gökgöz’le başkanı ziyaret ettik, makamında vekilimizin telefon açmasıyla TOKİ Başkanıyla irtibat kurduk. Vekilimizin ve TOKİ Başkanımızın, belediye başkanını Ankara’ya davet etmesine karşın, olumlu bir adım ne yazık ki göremedik.”

İLÇEYE KONUTLAR YAPILACAK

Belediyeden sonuç alamayınca, mecburen Yalvaç Kaymakamlığı vasıtasıyla TOKİ’ye başvurmak zorunda kaldıklarını aktaran Başkan Özer, “ Kadastro ve tapu sorunlarını çözdük ve belirlenen TOKİ arazisini Yalvaç sınırlarına dahil ettirdik. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız ve TOKİ Başkanıyla, Milletvekilimiz Recep Özel’in de bulunduğu bire bir görüşmeler yaptık ve 2022 yatırım programına Yalvaç’ımızı dahil ettirdik.Şu an teknik proje ve taslak imar planı çalışmaları devam ediyor. TOKİ’den aldığımız bilgiye göre, 2022 yılı içerisinde talep toplama ve ihale süreci tamamlanmış olacak. TOKİ sosyal konut projesinin Yalvaç’a gelmemesi gibi bir durum söz konusu değildir. En uygun şartlarda Yalvaçlı hemşehrilerimiz sosyal konut sahibi olacaktır, hiç kimsenin endişesi olmasın.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.