Gel De Burayı Bir Ziyaret Et

Gel De Burayı Bir Ziyaret Et

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2015 00:41
Gel De Burayı Bir Ziyaret Et

Isparta Belediyesi tarafından Gökçay Kavşağı’nda inşa edilen ve içerisinde başta halı ve kilimlerin bulunduğu binlerce objeyi barındıran Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ni günde yüzlerce insan ziyaret ediyor. Hafta içerisinde günde 300, hafta sonlarında ise 700’ün üzerinde insanın ziyarette bulunduğu müzeye her geçen gün ilgi artıyor.

Ziyaretçiler halı ve kilimler ile değişik objeleri incelerken, 10’uncu katta bulunan seyir terasında ise özçekim yaparak ziyaretlerini ölümsüzleştiriyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, müzenin haftanın 7 gününde açık olduğunu ve müzenin Türkiye’nin onuru haline geldiğini söyledi. Günaydın ayrıca yapılan bu hizmetin karartılmaya çalışıldığını da söylerken, AKP Isparta İl Başkanı Osman Zabun’un eleştirilerine de cevap verdi. Günaydın, “Bir programda ‘oraya kimse gelmiyor’ diye eleştiriyor. Sayın Osman Zabun gel de burayı bir ziyaret et. Sen gezdin mi? Bunu karartamazsın. Görmek istiyorsan gel otur buraya kaç kişinin gelip gittiğin gör” diyerek, bu şekilde Türk tarihi ve kültürünü karartamayacağını ifade etti.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nde incelemelerde bulundu ve yetkililerden son durum ile ilgili olarak bilgiler aldı. Günaydın, incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Müzede binlerce Türk motiflerinin ve anlamlarının görülebildiğini aktaran Günaydın, “Bu müzemiz gün geçtikçe bilimsel olarak da dikkat çekmeye başladı. Hem vatandaşlarımız, hem de bilim dünyasında insanlarımız olmak üzere yurt içi ve yurt dışından müzemize ziyaretler başladı. Müzemize büyük bir ilgi var. Türk tarihi ve motiflerimiz bu müzede ön plana geçiyor. Müzemize okullarımızdan öğrencilerimiz geliyor. Gençlerimiz kültürümüzü hissetmeye başladı. Vatandaşlarımız da müzeye büyük ilgi gösteriyor.

Halkımızda kültürümüzün nasıl bir derya olduğunu, ne kadar büyük bir kültür olduğunu hissediyor. Buradaki çalışan personelimizde konusunda deneyimli. Müzemizi ziyaret eden bir defa daha ziyaret ediyor. Ispartalı vatandaşlarımız şehir dışından gelen misafirlerini de buraya getiriyor, gezdiriyor. Müzemize hafta içi günde ortalama 300, hafta sonu ise ortalama 700’ün altında ziyaretçiye düşmüyoruz. Isparta’nın ve 2000 yıllık Türk tarihinin Toros kilimleriyle ön plana çıkarılması, anlatılması sağlanıyor. Kilimlerimizin içerisindeki motiflerin 2000 yıl öncesine dayandığı ortaya çıkıyor. Bu motifler günümüze kadar ulaştı.

İlgimi çeken bir konu var. Böyle bir çalışmayı karartma peşinde olan insanlar var. Geçenlerde AKP İl Başkanı Osman Zabun bir programda, ‘Oraya kimse gelmiyor’ diyor. Sayın Zabun gel de bir ziyaret et bakalım. Sen gezdin mi? Kıskanmanın, anlatarak bitirilemeyecek bir deryayı sen şahsınla bunu karartamazsın. Görmek istiyorsan gel buraya, kaç kişinin gelip-gittiğini gör. Bu şekilde siz Türk tarihini ve kültürümüzü karartamazsınız. Biz bu müzeyi cumartesi ve pazar günü de açıyoruz. Öyle devlet dairesi gibi değiliz. Artık bu müzemiz Türkiye’nin onuru oldu.
Isparta’yı aştı. Bu müzeyi ortaya çıkaran, düşünen, yapan bir Belediye Başkanı olarak artık bu benim boyutumu aştı. Isparta halkımızın onuru olan bu müze tarihimize, özlüğümüze, kimliğimize, Türk Milleti’nin şahsiyetine hayırlı uğurlu olsun” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum