Geleceği Planlamalıyız

Yerel seçimlere çok az bir süre kala Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mart 2014 18:14
Geleceği Planlamalıyız

Geçtiğimiz gün Tunceliler Derneği’ni ziyaret eden Çakmakçı, “Hepimiz birlik olup, kooperatifler kurarak enerji üretmemiz gerekiyor. Enerji üretirsek teknolojiyi geliştiririz. Teknolojiyi geliştirirsek yeni iş sahaları açılır. Bizler geleceğe yatırım yapmalıyız” dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı, geçtiğimiz gün Tunceliler Derneği’ne yaptığı ziyaretinde, Isparta halkını zenginleştirmek istediklerini ve bunu yaparken de kimseyi ötekileştirmeden yapmak istediklerini söyledi. Huzur için yaşayan bir toplumu hedeflediklerini ifade eden Çakmakçı, “Türkiye mozaik değildir, Türkiye ebrudur. Ebru bir kere yapılır, bir daha yapılamaz. Ama mozaiği, istediğiniz zaman aradaki çimentoyu söktüğümüz zaman taşlar ayrışır. Biz ayrışamayız, çünkü kız almış kız vermişiz. Bizi ayırmak isteyenler, batı emperyalizminin varlığını hissettirmeye çalışanlardır. Biz halkımızı zenginleştirmeliyiz, muhtaç durumdan kurtarmak zorundayız. Çünkü dünya insanları yönetecek her türlü yapılaşmayı sağlamaya çalışıyor. Bizim topraklarımız dünyanın en kıymetli topraklarıdır. Gerek enerjisi ile gerekse de madenleri ile çok çok zengin bir ülkeyiz. Bunu bizden alabilmek için insanları birbirlerine düşürüyorlar.” diye konuştu.

KİMSENİN KİMSEDEN FARKI YOK
Isparta’nın zenginleşebilmesi için birlikte çalışılması gerektiğinin altını çizen Çakmakçı, “Hepimiz birlik olup, kooperatifler kurarak enerjiyi üretmemiz gerekiyor. Enerjiyi ürettiğimiz zaman teknolojiyi geliştirmiş oluruz. Teknolojiyi geliştirirsek, iş sahaları çoğalacak ve hiç kimse muhtaç olmayacak. Bize bunları söylemiyorlar bugün. Hep farklı bir şekilde bakın cambaza diyorlar. Isparta’da hepimiz birinci sınıf vatandaşız. Kimsenin birbirinden farkı yok. Biz insanlara göz hizasından bakmayı seviyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gittiği her yerde birlik ve beraberliğe verdiği önemi dile getiren Çakmakçı, “Bizler 2050’lili yılların planını yapmalıyız. Geleceğe ışık tutacak projeler üretmemiz gerekiyor. Anlattığımız tüm projeleri, nasıl yapacağımızı soruyorlar. Çalışarak yapacağız diyoruz. Çalışan ve üreten toplumu birlikte oluşturacağız, geleceği birlikte kuracağız.” şeklinde konuştu.

ŞENOL: OY AVCILIĞI YAPIYORLAR
CHP’nin Gülistan ve Bağlar Mahallelerinde çok güçlü olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Cumhuriyet Halk Partisi, geçmiş dönemde 12 Eylül öncesi en güçlü olduğu mahalle burasıydı. CHP’ye kucak açan bu mahallenin gönlümüzde ayrı bir yeri var. İnşallah 2014 yerel seçimlerinde o güçlü havayı tekrar yaşayacağız. Gülistan ve Bağlar Mahalleleri en güçlü olduğumuz mahallelerdir. Bu ülkede ötekileştirme yapılmışsa, en çok sizlere yapılmıştır. Birilerinin çıkıp da biz barışıyoruz, biz toparlanıyoruz diyorlar. Ak Parti’nin yaptığı gibi kürt açılımı, alevi açılımı gibi şeyler oy avcılığıdır. Tunceliler üzerinde, Kürtler üzerinde, aleviler üzerinden oyunlar oynanmaya başlandı. Ak Parti iktidarı bunu çök güzel başardı. Isparta’da böyle sorunlar gündeme gelmemişti ama son dönemlerde alevi atağı gelişmeye başladı. MHP şimdilerde Alevilerle ilgileniyor. Partimizin bütün seçim beyannamelerinde Cemevi vardı. Her yerde yerel olarak bu vardı, MHP’nin yoktu. Ama yerel seçimlerde sırf oy alabilmek için bunu yıllarca Ak Parti yaptı, şimdi de MHP yapıyor.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum