Geleceğimizden Endişeliyiz

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan facianın ardından bir basın açıklamasında bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2014 09:39
Geleceğimizden Endişeliyiz

Öğrenciler tarafından hazırlanan basın açıklaması şöyle:

13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde saat 15.10 sıralarında meydana gelen ve trafo kaynaklı olarak belirtilen patlamadan kaynaklı olarak kömür ocağında gerçekleşen göçükte son resmi bilgilere göre 238 madencimizi kaybettiğimiz ve sayısı henüz belli olmayan madencilerin de maden içerisinde mahsur kaldığı, elim bir kaza ile derin üzüntü ve acı içerisinde kaldığımızı belirtmek isteriz.

Ülkemizde son yıllarda meydana gelen kazalardaki artış, madencilik gibi iş sağlığı ve emniyeti çok riskli bir sektörde % 10.4’lük bir pay ile övünülmeyecek bir seviyeye gelmiştir. Geleceğin maden mühendisleri olarak işçi sağlığı ve emniyeti yönünden madenciliğin geleceği konusunda ciddi endişelerimiz bulunmaktadır. Olan kazalardan büyük dersler çıkarılarak daha emniyetli koşullarda çalışılması dileğimizdir. Gerçekleşen maden kazasında, yaşamını yitiren tüm insanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileriz. Yer altında kalan madenci kardeşlerimiz de inşallah sağ salim kurtarılmış olurlar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.