Geleceğin Hukukçuları, Geleneği Bozmadı

SDÜ Hukuk ve Adalet Kulübü geleneksel Eğirdir buluşmasının 8.sini gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Geleceğin Hukukçuları, Geleneği Bozmadı

Hafta sonu Eğirdir'e gelen Hukuk ve Adalet Kulübü öğrencileri Eğirdir'e hayran kaldı. Öğrencilere ev sahipliği yapan ve rehberlikte bulunan Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e teşekkür ettiler.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk ve Adalet Kulübü öğrenciler pazar günü unutamayacakları bir gün yaşadılar. Eğirdir'e gelerek kahvaltı yapan, Rüyapark'ı gezdikten sonra Eğirdir'in güzel yerlerini yakından gören öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler. Hukuk ve Adalet Kulübü Başkanı Mustafa Gür, geleneksel hale gelen Eğirdir kahvaltı programının her yıl düzenli bir şekilde devam edeceğini belirtirken, çeşitli illerden SDÜ'yü kazanıp gelen öğrenciler, Eğirdir'i yakında görme ve tanıma imkanı buldukları için kendilerini şanslı ilan ettiler.

Adalet Kulübü Başkanı Mustafa Gür, "Öncelikle Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Her yıl Eğirdir'e geliyoruz ve mutlu bir şekilde ayrılıyoruz" dedi. Belediye Başkanı Ömer Şengöl de, "Değerli hukukçu adayları. Hukuk ve adaleti konuşmak çok iyi. Okulu bitirdikten sonra, adil olmak, hukuk kurallarına uymak ülke için çok iyi. Son olaylarda gördük, kimlerin hukukçu olduğunu, kimlerin adil olmadığını, hukukçu bildiklerimizi kimleri koruyup kolladıklarını gördük. Umuyoruz ki sizler, adil insanlar olursunuz. Doğma büyüme Eğirdirliyim. Git-gellerle 35 yıldır Belediyedeyim.

Sizlerin yaşındayken, belediye meclis üyeliği ile bu işe başladık. Allah elinin boş zamanında küçük bir şehir yapayım demiş, burayı yaratmış. Eğirdir, coğrafya müzesi. Eğirdir deyince aklımıza gelen 500 km2'lik gölün tamamı kaynak suyu, tatlı su ve içilebilir nitelikte... Eğirdir, yıllık bir milyon ton elma üretir. Dünyanın en kaliteli elması Eğirdir'de yetiştirilir. Dolayısıyla Eğirdir minicik kısıtlı bir şehir.

Eğirdir'e ziyaretlerinizi bundan sonra da bekleriz. Böyle bir şehrin olduğunu unutmayın ve gittiğiniz yerlerde Eğirdir'i anlatın" dedi. Geleceğin hukukçuları kahvaltıdan sonra, Rüyapark'ı gezdi. Eğirdir'in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yakından görme imkanı bulan öğrenciler, Akpınar Seyir Tepesine çıktıktan sonra ilçeden ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.