“Geleceğin İnşası İçin, Öğretmenin İhyası Gerekir”

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, Öğretmenler Günü münasebetiyle tebrik mesajı yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2013 12:15
“Geleceğin İnşası İçin, Öğretmenin İhyası Gerekir”

Mesajında; Öğretmenlere huzurlu, güvenli ve müreffeh bir çalışma ortamı hazırlamanın ülke yöneticilerinin öncelikli görevi olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan; “Gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimiz, bugün ne yazık ki hak ettikleri imkânlardan yoksundurlar.

Bugünkü eğitim anlayışıyla gayesini gözeten Türkiye’yi köklerine bağlı lider ülke haline getirecek kaliteli şuurlu Müslüman nesiller yetiştirmek mümkün değildir. Ancak Maneviyatçı eğitim hedefiyle, insanı yaratıldığı gaye istikametinde eğitmek, kendisi ve içinde yaşadığı toplum için faydalı bir kimse olarak yetişmesini sağlamak mümkündür.

Ülkemizdeki gençlerin içinde bulundukları buhrandan çıkaracak olan öğretmenlerimiz çağdaş eğitim adı altında İlkokullarda Zeus tanrısının öğretilmesi gibi dayatmacı eğitim müfredatından yana da mağdur olup çok zor şartlarda hizmet etmektedirler.

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ‘Bir ülkenin en büyük gücü, tankı, topu, tüfeği değil, imanlı gençliğidir’ nasihatını mevcut iktidara hatırlatarak, Yaşanılabilir bir Türkiye, Yeniden büyük bir Türkiye ve Yeni bir dünyanın kurulması ancak ve ancak imanlı bir gençlikle olacaktır.

Ahlaki ve manevi gelişimde ancak ve ancak eğitimde bu köklü değişimin yapılmasıyla mümkün olacaktır. Tüm olumsuz şartlara ve imkânsızlıklara rağmen işte bu imanlı gençliğin yetişmesinin mimarı da şüphesiz öğretmenlerimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, davasına bağlı, vatanına sevdalı gençler yetişmesinde konusunda gösterdikleri fedakârlık ve çabalar nedeniyle öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü saygıyla kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.