Gelendost Elması Marka Yolunda

Yıllık 300 bin tonunu üzerinde elma rokoltesine sahip Gelendost, elmasına sahip çıkıyor. Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, Türk Patent Enstitüsü'ne 6 ay önce başvuru yapıldığını anlatarak, sürecin son aşamaya geldiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2012 09:31
Gelendost Elması Marka Yolunda

Gül üretiminin yanı sıra meyve üretiminde de adından sıkça söz ettirmeyi başaran Isparta bu konuda markalaşmaya adım atıyor.
Yıllık 300 bin ton üzerinde elma rekoltesiyle dikkat çeken Gelendost, bu konuda bir hayli duyarlı.

Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, ‘Gelendost Elması’nı marka yapmak için kolları sıvadı. Yaklaşık 6 ay önce Türk Patent Enstitüsü’ne başvuran Kıyak, sürecin son aşamaya geldiğini kaydetti.

Gelendost Belediyesi’nin başvurusunda “Gelendost Golden Delicius Elma” ve “Gelendost Starking Delicius Elma” olarak iki ürünün patenti alınıyor.
Türk Patent Enstitüsü başvurusu yapılan Coğrafi İşaretler listesinde C2012/074 başvuru koduyla Gelendost Golden Delicius Elma’ya ve C2012/073 başvuru koduyla da Gelendost Starking Delicius Elma’ya yer veriyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum