Gelendost Festivalle Şenlenecek

Türk tarihi açısından büyük önem arz eden Miryokefalon Zaferi’nin 838. Yılı ve elma hasat şenlikleri yapılacak festivalle kutlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2014 17:23
Gelendost Festivalle Şenlenecek

Her yıl Eylül ayının gelmesi ile birlikte kutlanan Miryokefalon Zaferi ve Elma Festivali bu yıl da 21 Eylül Pazar günü yapılacak etkinliklerle kutlanacak. Gün boyu sürecek etkinliklerde kaliteli elmalar derecelendirilerek, ödüle layık görülen üreticiye altın verilecek.

Gösterilerin ve stantların da kurulacağı günde akşam yapılacak, Kültür Bakanlığı sanatçılarının da katılacağı konserle etkinlikler sonlandırılacak.

Gelendost için önemli iki konunun Miryokefalon Zaferi ve Elma hasat zamanı olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Sezgin Şunları söyledi; “Miryokefalon Zaferi ilçemiz için olduğu kadar, Türk tarihi açısından da önem arz ediyor. Anadolu topraklarının tapusunun alındığı bu savaş, Selçuklu İmparatoru 2. Kılıçarslan’ın 1176’da Bizansa karşı aldığı galibiyet neticesinde kazanıldı. Her yıl eylül ayında bu şanlı zaferi kutlarken, ilçemizin simgesi haline gelen elmamızın hasat bayramını da unutmuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.