Gelendost’ta Anlamlı Etkinlik

SDÜ Gelendost MYO okulu öğrencileri gecikmeli bir Anneler Günü Programı düzenledi. Program gecikmeli oldu ama o gecikmeye de değdi. Kimi zaman gözyaşları sel oldu, kimi zaman kahkahalar birbiri ardına eklendi. Programın sonunda da Şehit Süleyman Kalkan’ın

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2013 13:55
Gelendost’ta Anlamlı Etkinlik

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gelendost Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri Anneler Günü nedeniyle hazırladıkları programı gecikmeli olarak hafta sonu sahnelediler. Program gecikmeli oldu ama o gecikmeye değdi.



MYO öğrencileri “Gerçeklerle Yüzleşmeye Hazır Mısınız?” isimli programda başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin gönlünü fethetmeyi başardı.



Hazırladıkları birbirinden güzel skeçlerle Gelendost Belediyesi Düğün Salonu’nu kahkaha tufanına boğan öğrenciler, yine birbirinden duygusal şiir ve türkülerle de duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldular.



Gelendost MYO öğrencilerinin program sonunda büyük bir sürprizleri de oldu. Yönetmenliğini Gelendost MYO Öğrencisi Orhan Eringin’in yaptığı Kader isimli kısa filmde Yalvaç’lı şehit Süleyman Kalkan’ın hayatı anlatıldı. Filmde MYO öğrencileri rol aldı. Sakarya Fırat dizisi ekibinin de destekleriyle çatışma sahnelerinin çekildiği kısa filmde Şehit Süleyman Kalkan’ın hayatı konu edildi.



İzleyicilerinin dakikalarca ayakta alkışladığı sahnelerin ardından Şehit annesi de sahneye gelerek, öğrencilere teşekkür etti. Göz yaşlarının adeta sel olduğu program etkinliğe katkı sunanlara teşekkür belgesinin verilmesiyle son buldu.



Gelendost Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan programda Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak’ta sahnede yaptığı konuşmada öğrencilere teşekkür etti. Kıyak, “Böyle bir organizasyon Gelendost’ta ilk kez yapılıyor. Gerçekten takdire şayan bir etkinlik oldu. Bizim Gelendost Belediyesi olarak bu tür sosyal paylaşımlara katkılarımız artarak devam edecektir. İnşallah yeni etkinliklerde yine bir arada olacağız” diye konuştu.



Başkan Kıyak’ın ardından sahneye davet edilen Gazetemiz sorumlu müdürü Bora Tüfekli’de “Bu teşekkürü en çok Süleyman Kalkan Gibi bir kahraman yetiştirdiği için Annesi hak ediyor. Ardından da MYO öğrencilerimiz ve elbette Gelendost Belediyesi. Bu program boyunca bizler Anaların kutsallığını gördük. Hüzünlendik, zaman zaman güldük. Ama en önemlisi de vatanın ne kadar kutsal bir değer olduğunu, vatan uğruna can vermenin ne denli kutsal olduğunu gördük. Programda emeği geçenlere yürek dolusu teşekkür ediyoruz” dedi.




Programın ardından Ajans32’ye duygularını anlatan Şehit Jandarma Süleyman Kalkan’ın annesi de “Bütün çocuklarımın yüreklerine sağlık. Çok güzel olmuş. Belki bizim acılarımız tazelendi, ama olsun. Bizleri onurlandırdılar” dedi. Şehit annesi, “Ben bu teröristleri Allah ıslah etsin diyorum. Başka da bir şey demiyorum. Ne diyebilirim ki, evlat acısı bu” diye konuştu.





 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum