Gelendost’ta 'Gülen Yüzler' Projesi Tanıtıldı

Gelendost Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Amirliği Toplum Destekli Polislik Birimi`nin ‘Aile İçi Şiddete Hayır’ projesi kapsamında Isparta Emniyet Müdürlüğü`nün `Gülen Yüzler` projesi tanıtıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2012 18:55
Gelendost’ta 'Gülen Yüzler' Projesi Tanıtıldı

Belediye toplantı salonunda yapılan tanıtım programına Kaymakam Ferhat Peşin, Belediye Başkanı Halim Kıyak, daire amirleri ve davetliler katıldı.

Kaymakam Peşin yaptığı konuşmada, "Aile içi şiddet kadına yönelik şiddet olarak algılanmaktadır. Gülen Yüzler projesi ile aile içi şiddeti halkımıza anlatmayı, kamu kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla projeyi halkın tabanına kadar inmeyi amaçlıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlara halkımızın bilinçlendirilmesi konusunda vereceği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Gülen Yüzler projesi hakkında bilgi veren Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amiri Özgür Taşkıran ise "Eğitim eksikliği demek kolay, ama erkek ve kız çocuğunu da biz yetiştiriyoruz. Eğitim aileden başlıyor, çocuklarımız da anne ve babayı örnek alıyor. Aile içi şiddetin büyük bir bölümünü kadına şiddet oluşturmaktadır. Şiddetin önlenebilmesi için proje kapsamında alo ihbar hattı 0246 5002 112`yi arayanlara hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmetleri de verilecektir. Halkımızı bilinçlendirmek için seminerler, el broşürleri ve afişler hazırlanmıştır." diye konuştu.

Gülen Yüzler projesini tanıtan resim sergisi ve basında çıkan şiddet haberlerinden örneklerin incelenmesiyle program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.