Gelendost'ta HEM Serigisi

Gelendost Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yılsonu sergisi çok programlı lisenin spor salonunda sergilendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2013 11:07
Gelendost'ta HEM Serigisi

Gelendost Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yıl sonu sergisi çok programlı lisenin spor salonunda sergilendi.

HEM'in yıl sonu sergisine Kaymakam Ferhat Peşin, Belediye Başkanı Halim Kıyak, Milli Eğitim Müdürü Murat Uyar, Gelendost il genel meclis üyesi Lokman Kumcu ,Gelendost ilçe hastanesi müdürü Kamil Akça Belde Belediye Başkanları, daire amirleri, okul müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.



Açılışta konuşan HEM Müdürü Abdullah Uygun; Değerli misafirler Halk Eğitim Merkezleri en iyiyi, en doğruyu, en güzeli, her zaman, her yerde herkese sunulan demokratik eğitim kurumudur. İnsanlarımızın sosyal ve kültürel gelişimini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak, meslek sahibi olmalarını sağlamak, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmaktır.

Bugün itibariyle Halk Eğitim Merkezimize kayıtlı Açık öğretim lisesine 70, Açık öğretim ortaokulunda 22 toplam üzere toplam 92 öğrencimiz kayıtlı. Fakat ilçemiz sınav merkezi olmadığı için diğer ilçelerde sınava giriyor. Bu konu da bize düşen görev Açık öğretime kayıtlı öğrenci sayısını artırarak ilçemizin sınav merkezi olmasını sağlamaktır.



Milli eğitim bakanlığının başlattığı ‘’ okullar hayat olsun ‘’ projesine ilçe merkezimin okullarımızın yanında köy ve kasabalarımızda değişik branşlarda kurslar açtık bu kurslardan 48 tanesi genel kurs, 57 tanesi sosyal ve kültürel kurslar olmak üzere toplam 105 kurs açıldı. Bu acılan kurslara 412. erkek 1214’ü bayan olmak üzere toplam 1626 kursiyer katılmıştır.

İlçe merkezinde, beldelerde ve köylerde açmış olduğumuz kurslarda yardımcı olan başta sayın kaymakamımıza, belediye başkanlarına ve köy muhtarlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Kaymakam Ferhat Peşin konuşmasında Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı kurslarda kursiyerlerin iş sahibi olduğunu belirterek, verilen eğitimde emeği geçenlere ve idarecilere teşekkür etti.



Törende kurslarda öğrendikleri becerilerini sergileyen ve başarılı olanlara ve öğreticilere çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra kursiyerlerin hazırladıkları eserlerin yer aldığı sergi, Kaymakam Peşin ve Belediye Başkanı Kıyak tarafından açıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.