Gelendost'ta Hıdırellez Etkinliği

Hıdırellez günü, soğuk kış günlerinden sonra baharın gelmesi ve doğanın yeniden canlanması nedeniyle, Türk Dünyasında olduğu gibi ülkemizde de sevinç ve coşkuyla kutlanmaktadır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 11:52
Gelendost'ta Hıdırellez Etkinliği

Gelendost Belediye Başkanlığından yapılan basın açıklamasında "Hıdırellez günü, soğuk kış günlerinden sonra baharın gelmesi ve doğanın yeniden canlanması nedeniyle, Türk Dünyasında olduğu gibi ülkemizde de sevinç ve coşkuyla kutlanmaktadır. Tarihi boyunca doğayla uyumlu ve iç içe bir hayat süren Türk Milleti, bin yıllık tarihinin zengin kültürel miraslarından biri olan ve asırlardır kutlanan Hıdırellez Bahar Bayramı'nı, özüne uygun olarak korumuş ve kuşaktan kuşağa aktarmıştır" denildi.

Ayrıca Gelendost Belediye Başkanı Halim KIYAK "Bu yıl ilçemizde Anneler Günü ve Hıdırellez şenliklerini 13 Mayıs 2012 Pazar Günü İlçemiz Hüyük Tepesi Mesirelik alanında kutlayacak olup,Tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.